Kultúra

2009.06.12. 02:27

Könnyed, nyár esti menü á la colorStar

Szombathely - Lazulhatnak a zenekedvelők szombaton este. A Cinema Cafeban fergeteges parti várható. A buli felpezsdítéséhez a colorStart és Metrosurfinget hívták segítségül a szervezők. Startolás: 21 órakor.

Farkas Eszter

Végy egy kis pop- és rockzenét, de annak dalformára épülő hagyományos struktúrájával szakítva, no meg egy csipet modern elektronikus tánczenét, fűszerezd a 90-es évek pszichedelikus zenei színterének virágzásával. Így készül a colorStar specialitás. 

A csapatnál az elektronikus zenére épülő partikultúra és annak valamiféleképpen ősének tekinthető pszichedelikus-rock izgalmas fúziós lehetőségei, és egy ma már kezdetlegesnek számító dobgép megvásárlása jelentette a kiindulópontot a kísérletezés elkezdéséhez. A colorStar-módszer alakulásával ezek az alapvetően nonverbális énektémák némi nyelvészeti utómunkával (Bánföldi Tibor, Xavier Glangeaoud, Jon Tarnoc) számos esetben kezdték hagyományos dalnak álcázni magukat. A cS utazásai és útkeresései során különféle műfajokkal és stílusokkal találkozott és barátkozott, de egyikkel sem azonosult teljesen. A cS a különböző műfajokat és hatásokat magába, illetve egymásba olvasztja, miközben megőrzi saját legjellemzőbb stílusjegyeit.

Az esti menü megédesítéséhez nem árt egy kis helyi specialitás sem. A metrosurfing, szigorúan kis betűkkel, modern rockzenét játszó zenekar. A tagok 2006-ban álltak össze, és azóta gyűrik a dobot, pengetik a gitárhúrokat, és énekelnek a modern rockot kedvelő közönségnek.

A szombati, nyár esti lazító parti ezt a menüt tálalja kilenc órától a mozi aulájában minden ínyenc zenekedvelőnek .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!