Kultúra

2012.10.05. 04:46

Könyvet lapozgat az ősz

Celldömölk - Még mindig van idő: a héten október 7-éig - ingyenes beiratkozási lehetőséget kínál a KMKK Kresznerics könyvtára, amely az Országos Könyvtári Napokon sok mást is kínál.

Ölbei Lívia

Az Országos Könyvtári Napok alkalmából  október 7-éig  minden új olvasó ingyen iratkozhat be a KMKK Kresznerics könyvtárába.  A megbocsátás 37 órája keretében pedig a késedelmes olvasók költségek nélkül visszavihetik  a régóta náluk lévő dokumentumokat. De nemcsak ezért érdemes ellátogatni a Kresznerics könyvtárba, hanem például azért is, mert pénteken 18 órától Alexa Károly irodalomtörténész, az Életünk folyóirat főszerkesztője tart itt előadást, "Kemenesalja irodalmi hagyományai" címmel. Október 7-én (vasárnap) meg azért, mert 15 órától Máté Angi író, az  Év gyermekkönyve-díj 2011. évi nyertese tart a Kresznerics könyvtárban gyermekfoglalkozást, "Volt egyszer egy"  címmel.

Kollégája, Lackfi János ezt írta róla, illetve a Volt egyszer egy című könyvéről:  "Van nekem egy régi barátom, Máté Anginak hívják, még sohase láttam. Csak a hangját hallom ki mindig a betűk mögül. (...)  Ezekben a történetekben vonatra száll a nyár, és őrölt kekszet eszeget málnaszörppel. A nap leszöszmögi bajszáról a pihepuhákat. Az almák gömbölyeket énekelnek. A sün muszog a ribiszkebogyós hátával. Fagylaltok gombóckodnak szép illatozással.  Máté Angiból ősi regemondók hangja szól, világa mégis friss és új nekünk. Nem csoda, hogy így csillog-villog, varázslat hívta létre! És a mesék terét tágítják Szulyovszky Sarolta tenger-lendülettel könyvlapra kicsapó illusztrációi." A Kresznerics könyvtár a könyves vasárnapon 14-től 17 óráig nyitva tart, közben 16 órakor ünnepélyesen bekövetkezik az "Örökös Könyvtári Tagság"-bizonyítványok átadása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!