Kultúra

2017.06.08. 18:15

Legrangosabb a világon - Répcelakon a Velencei Biennáléról

A Velencei Biennálé a legrangosabb képzőművészeti esemény a világon. Dr. Bordács Andrea esztéta idei élményeiről mesélt.

Budai Dávid

A Velencei Biennálé ma a világon a legjelentősebb képzőművészeti esemény, olyan mint a filmeknél a Cannes-i Filmfesztivál, mondta bevezetőjében dr. Bordács Andrea esztéta a Répcelaki Szabadegyetem sorozat legutóbbi előadásában a könyvtárban.

Dr. Bordács Andrea esztéta a Velencei Biennáléról tartott előadást az érdeklődőknek a városi könyvtárban
Fotó: Varga Ákos

A szakember 1999 óta jár a Velencei Biennáléra, ahol a páratlan években a képzőművészet, páros években pedig az építészet van fókuszban, így idén a képzőművészet volt soron. A kiállítás valóban hatalmas esemény, a legutóbbit például 700 ezren látták, és ilyenkor olyan helyekre is bejuthatnak az érdeklődők, ahova egy átlagos turistának nem lenne módja. Minden évben van egy tematikája a tárlatoknak, idén az alkotás és maga a művész került fókuszba. Érdekesség, hogy a Velencei Biennálén kevés festményt látni, viszont a modern technika egyre inkább megjelenik ott is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!