Hit helyett üzlet

2018.12.07. 11:05

Magyar dokumentumfilm készült az amerikai templombezárásokról

Somogyi Viktória A hit kiárusítása című filmjét vasárnap késő este adja az ECHO TV.

Az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának vendége A hit kiárusítása című film producere és rendezője, Somogyi Viktória volt, aki elmondta, hogy amikor az Egyesült Államokban járt, többször találkozott magyar közösségekkel. Egy ilyen látogatás során fordult az érdeklődése afelé, hogy ezeknek a templomoknak mennyire fontos szerepe van a katolikusok életében.

A rendező rámutatott, hogy a templombezárásoknál általában arra hivatkoznak, hogy nincs elég hívő. Ez azonban relatív, mivel ezek az épületek a városok központjában vannak, ahonnan az elmúlt évtizedekben kiköltöztek az emberek a kertvárosokba.

Ha például van 2-300 magyar, aki megtölt egy templomot, az kimondottan soknak számít

– hangsúlyozta. Filmje, A hit kiárusítása tehát az USA-ban riasztó méreteket öltő templombezárások problémájára hívja fel a figyelmet.

A teljes beszélgetés:

A dokumentumfilm rendhagyónak számít, korábban ezt a témát senki sem dolgozta fel. A hit kiárusítsa című film vasárnap 23.05-kor lesz látható az ECHO TV-n.

Borítókép: Somogyi Viktória az ECHO TV stúdiójában. Forrás: Youtube / ECHO TV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában