Mozduljon ki Ön is!

2019.05.09. 07:00

Májusban nem csak esőből, programokból is sok lesz Vas megyében

Madarak és fák napja a kőszegi Alsó-réten, a Joskar Ola Alapítvány vitálnapja, kőszegi néptáncgála – civilek ajánlották programjaikat a tegnapi sajtóreggelin.

Tóth Kata

Az Alsó-rét növényvilágával pedig szombaton ismerkedhetünk

Fotó: Unger Tamás/VN-archív

Tizennegyedik alkalommal szervezi meg a Szent Orbán-­naphoz kapcsolódó vigadalmát a Hegypásztor Kör Oszkón, a szőlőhegyen. Május 26-án akadályfutó verseny kezdődik délelőtt. A zsúpfedeles pincék árnyékában borudvar, kirakodóvásár, délután színpadi produkciók várják az érdeklődőket.

Tesco-vitálnapot szervez május 26-án a Mikes Kelemen u. 3. szám melletti fitneszparkban a Joskar Ola Alapítvány a Hobbisták közreműködésével.

Harmincéves az idén a kőszegi Hajnalcsillag néptáncegyüttes. Gálára készülnek május 18-án a vár lovagtermében.

Május 10-én és 11-én Miénk itt a rét! címmel természetvédelmi programot hirdet az Őrségi Nemzetiségi Park Igazgatóság és az Írottkő Natúrparkért Egyesület. Pénteken ovisok, iskolások vetélkednek, szombaton családokat, baráti társaságokat várnak a kőszegi Alsó-rétre.

És még mindig Kőszeg: az általa vezetett május 25-i Mesetúrát ajánlotta Bogáti András.

Ugyanezen a napon kórusfesztivál lesz a Concordia Barátság Ének­egyesület megalakulásának 160. évfordulója alkalmából. 18 órakor a Jézus Szíve-templom előtt több százan dalolják közösen Bárdos Lajos Kőszegi ének című kórusművét.

Az idén is kitelepülhetnek a megyében működő civil szervezetek a Savaria Karnevál Civil Korzóján. Május 12-ig várják a jelentkezéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában