Kultúra

2011.05.31. 08:03

Már a mozikban a Másnaposok második része

Az első epizód sikerén felbuzdulva - amely szinte kultuszfilmmé vált - máris megérkezett annak feldolgozása. A történet hasonló, a barátok ugyanazok, ám a helyszín más.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Még két esztendő sem telt el a Hangover első, minden elvárásokat felülmúló bemutatója óta, s máris itt van a követkző fenyegetés rekeszizmainknak. A főhősök - hála az égnek -maradtak: a történet alapkövei most is Bradley Cooper, Zach Kalifianakis és Ed Helms, a Duog-ot alakító Justin Bartha azonban - akárcsak az előző epizódban - szinte mellékszereplői pozíciót tölt be.

Az alapsztori ismét egy zűrös, s botrányba fulladt legénybúcsú: Stu "utolsó napjait" ünnepelik Bankokban hőseink, amely szépségével és (az amerikai és az európai kultúrához mért) másságával, életszerűségével megfelelő képi hátteret ad a remake-nek. Ezúttal nem Dougot keresik észveszejtve társai, hanem a menyasszony öccse keveredik el a keleti éjszakában.

Minden előítéletet félre téve meg kell állapítanunk, hogy - bár a feldolgozások mostanában nem mindig közelítik meg az alapfilm színvonalát - ez esetben a stáb rendkívül jól dolgozott. Az előző rész hibáiból kiindulva csiszoltak azokon, s mondjuk úgy, hogy azon változtattak, amin feltétlenül kellett. Szerencsére a bevált részeket - például a buli utáni ok-okzati nyomozást is ("Mi történt?") - megtartották, illetve majdhogynem a tökélyre fejlesztették. A rejtély megmaradt, ami a keleti város lüktetésének hála felerősödött, s ez nagyon jót tett a filmnek. Nagyrészt azt is sikerült elkerülni, hogy csupán az első részre utaló részleteket "könnyezze meg" a közönség.

Azt, hogy az első részt túlszárnyalta-e a második, azt döntse el mindenki a moziból kifelé jövet. Egy biztos: nem fognak elaludni a filmen!

Trailer:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!