Különleges programok

2019.06.19. 20:00

Még sosem volt Kőszeg ennél izgalmasabb

Kisvonattal érkeztek a résztvevők tegnapelőtt a nyárindító sajtóbeszélgetésre. A szervezők helyi turisztikai vállalkozókkal közösen tettek program­ismertető és a fejlesztéseket is érintő kört a városban.

Vas Népe

Básthy Béla alpolgármester (középen) kiemelte: a kulturális, a túra- és a gasztroattrakciók szervezői együtt dolgoznak a nyáron

Fotó: Ohr Tibor

Különleges kínálattal várja Kőszeg a látogatókat, amelyek közül napról napra Gyöngyös-kenuzás, kedvezményes városnézés vagy akár a Kőszegi-­hegység erdeibe induló kisvonatozás is választható. Básthy Béla alpolgármester kiemelte, hogy a kulturális, túra- és gasztroattrakciók szervezői – ahogy a sajtótájékoztatón – együtt dolgoznak egész nyáron át, hogy a megindult dinamizmust fenntartsák.

Pócza Zoltán, a Jurisics-vár Művelődési Központ igazgatója a várszínház négy bemutatóját és a kiváló vendégelőadókat ajánlotta a közönség figyelmébe. A Pál utcai fiúk után felkészül a Boldog herceg, és megkezdődtek már a Csoportterápia próbái is. Emellett elmondta, hogy a gyerekeknek induló országos Kajla kutyus felfedező játékban lesz majd mit keresni Kőszegen is. Jó hír, hogy a Kajla-útleveles gyerekek ingyen, kísérőik pedig kedvezménnyel utazhatnak a városba.

Básthy Béla alpolgármester (középen) kiemelte: a kulturális, a túra- és
a gasztroattrakciók szervezői együtt dolgoznak a nyáron

Már szombaton megtelik a középkori vásártér. Veress Judit a Városi Múzeumot képviselve arról beszélt, hogy a vásárosok, verklisek, velocipédesek, bábosok és a fúvósok kavalkádja hívogat nyárünnepre a múzeumok éjszakáján. Június 22-én, szombaton 17 órától a Jurisics téren és az Arany Egyszarvú Patikamúzeumban szerveznek programokat. A rendezvényre a belépés díjtalan.

Bakos György, az Írottkő Natúrpark elnöke a forró aszfaltról a hűvös forrásvidékre hívta a vendégeket: az árnyas erdei séták és a jó hírű Hétforrás piknik várhatóan az idén is sok vendéget vonzanak.

Győrffy Gábor július 11. és augusztus 25. között a péntek-szombat-vasárnapi főtéri zenés estékre hívta fel a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában