Kultúra

2013.02.12. 17:46

Mészáros Szabolcs munkái a Répce Galéria tárlatán

A Répce Galéria közönsége Mészáros Szabolcs festőművész képeivel tárogatózene kíséretében ismerkedhetett meg a minap.

Simon Erzsébet

A 38 éves, szombathelyi Mészáros Szabolcs a Graffo Alkotóműhely, illetve a Huba művészcsoport tagja. Tóth Csaba festőművész mondta róla korábban róla: újszerű kísérletezése a dinamikus mozgás megjelenítésében egyszerre érhető tetten tájképeiben és zsánerkompozícióiban.

A Nyitott Tér Kulturális Egyesület Répce Galériáján most a kisvárosi és környékbeli művészetkedvelők is megismerhetik az eddig számos egyéni, nemzetközi és hazai csoportos kiállításokon is bemutatkozott művész alkotásait. Mészáros Szabolcs művészeti anatómia, rajz-festés, festészeti technikák és gyakorlat, műtárgymásolás, térábrázolás tantárgyakat tanít a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ rajz tanszékén. Éveken át volt a szombathelyi Haladás Képzőművész Szakkör vezetője. Tevékenységét tavaly Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért - Kulturális Tagozata kitüntetéssel ismerték el, a Rotary Klubtól Kiss Sándor Művészeti Díjat kapott, s a Magyar Képzőművészeti Egyetemen Székely Bertalan festészeti tanulmányi ösztöndíjjal tanulhatott.

A Répce Galéria 102. kiállítását Németh Tamás tárogatóművész - aki jó barátja és nagy tisztelője Mészáros Szabolcsnak - fülbemászó muzsikával ajánlotta a közönség figyelmébe. A tárlat március 2-áig tekinthető meg a művelődési házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!