Kultúra

2017.08.29. 17:50

Kiállítások, programok - csillagvizsgálás Vas megyében!

Tudta, hogy csillagokat kémlelhet a megyehatáron belül? Rendezvények, programok, kiállítások.

Vas Népe

Rendezvény, Kőszeg.

Virágudvar (Táblaház u. 11.): csütörtökön 10 órakor ingyenes vezetésre invitáljuk a kertek és a növényvilág kedvelőit. Összesen több mint 240 fajta növény, ehető virágok, körülbelül 80-féle gyógy- és fűszernövény, friss zöldségek, tudnivalók az ökokertészkedésről.

Hegyhátsál. Csillagvizsgáló (Fő u. 19.): Távcsöves bemutatás előzetes telefonos egyeztetés alapján, Tuboly Vince 0630-936-6333.

Kiállítás, Szombathely.

Szombathelyi Képtár: kedd, szerda, péntek-vasárnap: 10-17 óráig, csütörtökön 10-18 óráig. A Fényérzék kiállítássorozat Fotó/szintézis című kiállítása. A tárlat a képzőművészet és a fotográfia között von izgalmas párhuzamot. A mintegy száz művész közel 300 alkotását felvonultató kiállítás első részében a portré fejlődését mutatják be a kezdeti miniatűröktől, árnyképektől egészen a mai szelfikig. A kiállítás szeptember 24-éig tekinthető meg.

A hegyhátsáli csillagvizsgáló is látogatható Fotó: Sebestyén Áron

Vasi Múzeumi Látványtár nyitva: hétfő-csütörtök 8.30-
15.30, péntek 8.30-14.00 ó-ráig.

Sárvár. Nádasdy Ferenc Múzeum: kedd-vasárnap 9-
17 óráig nyitva. A Mi vagyunk a huszárok! című tárlat Magyarország egyetlen huszárkiállítása a leghosszabb ideig fennálló Nádasdy-huszárezred emlékanyagára építve mutatja be a legmagyarabb fegyvernem évszázadait, egyenruháit, fegyvereit, hétköznapjait. A társezredek, mint a Hadik-huszárok, a Radetzky-huszárok tárgyi emlékei is, segítik elképzelni, milyen volt egy huszár élete a békés vagy háborús hétköznapokon. Ezredtörténetek, személyes sorsok elevenednek meg a huszármúzeum állandó kiállításán.

Répcelak. Répce Galéria: Garas Judit építőmérnök grafikáinak kiállítása. A tárlat szeptember 2-áig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!