Kultúra

2016.06.08. 11:46

Milyen belülről egy pszichiátriai osztály? - Kiállítás és nyílt nap Intaházán

Intaháza – Ismét megnyitja kapuit a nyilvánosság előtt a Kemenesaljai Egyesített Kórház intaházi pszichiátriai osztálya.

Ölbei Lívia

14 órakor – a szentgotthárdi Pszichiátriai Betegek Otthona lakóinak alkotásaiból nyílik képzőművészeti kiállítás Bontakozás címmel Intaházán. A tárlatot dr. Faludy Judit, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontja Művészettörténeti Intézetének tudományos munkatársa ajánlja a közönség figyelmébe.

Fotó: VN archív

Dr. Faludy Judit rendezett már itt sikeres tárlatot: 3 éve láthatták az érdeklődők a híres „lipótmezei gyűjteményt” bemutató izgalmas válogatást. A tárlatnyitót szakmai program előzi meg, aztán pedig (18 órakor) „Ezt mind neked adom” címmel Balog Judit színésznő felolvasóestjét hallhatja a közönség. A kiállítás zárónapján, július 15-én 10-től 18 óráig nyílt napot tartanak Intaházán színházzal, koncerttel, vetélkedővel, tanácsadással, az osztályon régóta működő munka- és művészetterápia bemutatásával. A nyílt napra várnak mindenkit, akit valami módon érintenek a mentális zavarok; de várják azokat is, akiket egyszerűen csak érdekel, hogy milyen belülről egy pszichiátriai osztály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!