Kultúra

2014.12.09. 16:57

Mozart és Beethoven a Savaria Szimfonikus Zenekar művészeinek kamarakoncertjén

Szombathely - Sokan voltak kíváncsiak hétfőn este a Savaria Szimfonikus Zenekar kamarakoncertjére, mely immáron örökre kinőtte magát a kisterem falai közül, és a Bartók Teremben kapott ismételten helyet.

Cseszkó Tamás

Izgalmas feladatra vállalkoztak a szimfonikusok: a zenekar művészei alakítottak ezúttal kamarazenekarokat, hogy megmutassák a közönségnek, a nagyzenekari művek mellett a kiscsoportos zenélésben is jeleskednek. Mozart+, ez volt a címe a koncertnek, ahol négy Mozart mű mellett Beethoven dallamai is felcsendültek.

A koncerten a Savaria Szimfonikus Zenekar művészei és vendégművészek működtek közre: Baldauf Veronika (oboa), Farkas Dóra (hegedű), Stankowsky Nóra (brácsa), Pothárn Margit (cselló), Paulik Ákos (ének), Sárközi Gábor (nagybőgő), Kiss Márton (zongora), Schermann Klára (hegedű), Tóth Péter (brácsa), Szalai Mária (fuvola), Kerti Áron (klarinét), Janzsó Oéter (fagott), Kovács Róbert (kürt), Stankowsky Eszter (hegedű), Stankowsky Endre (cselló).

Baldauf Veronika, Farkas Dóra, Stankowsky Nóra, Pothárn Margit Fotó: a szerző

A koncert nagy sikert aratott, a résztvevők hosszú percekig méltatták a művészeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!