Kultúra

2012.07.03. 20:30

Nagydíjas a kortárs Művészet

Körmend, Kazincbarcika - A hétvégén rendezték meg a színjátszók legrangosabb szemléjét, a kétévente sorra kerülő ifj. Horváth István fesztivált. A körmendi KASzT nagydíjat kapott Kazincbarcikán.

Ölbei Lívia

A XXI. Ifj. Horváth István Nemzetközi Színjátszó Fesztivál szakmai zsűrije – Novák Eszter rendező, Vidovszky György rendező, Uray Péter mozgásművész – ezúttal úgy döntött, hogy a mezőny sokszínűségére való tekintettel saját adományával kiegészíti, és több társulat között osztja meg a pénzjutalommal is járó fesztiváldíjat. Az idén tehát négy egyenrangú fesztiválgyőztest „kiáltottak ki” Kazincbarcikán. Nagydíjat kapott a budapesti Transzparens Csoport a Jövőképtelen című előadásért, a budapesti Apró Színház az Arany Lille című produkcióért, a budapesti Trainingspot Társulat az Új Hídavatás című előadásért – és a Körmendi Kastélyszínház Társulat a Művészet című előadásért.

A kortárs szerző Yasmina Reza Művészet című, fanyar, ironikus darabját Szegezdi Róbert vitte színre Körmenden Vörös Attilával, Tahin Zsolttal és Szép Dániellel. Az előadás diadala nem most kezdődött: tavaly tavasszal a vasvári fesztiválon „vitt mindent”, szeptemberben Budapesten a fesztiválgyőztesek fesztiválján (Fest-Feszt) elnyerte a Paál István-diplomát, ennek következtében meghívást kapott Kazincbarcikára, ahol szintén nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!