Járvány

2020.05.19. 19:52

Nyár végén sem lesz Velencében Biennále

2021-re halasztották az idei seregszemlét.

Velence, 2019. május 9. A román pavilon az 58. Velencei Képzõmûvészeti Biennálén 2019. május 9-én MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI / Mónus Márton

Fotó: Mónus Márton

Az augusztus végére halasztott időpontban sem nyílik meg a 17. Velencei Építészeti Biennále: a nagyszabású seregszemlét a koronavírus-járvány okozta nehézségek miatt csak 2021-ben rendezik meg, a 2021-es Velencei Képzőművészeti Biennálét pedig 2022-ben tartják meg.

A Velencei Építészeti Biennále eredetileg május 23-án kezdődött volna, a koronavírus-járvány miatt azonban a több mint hatvan ország részvételével meghirdetett rendezvénysorozat indulását augusztus 29-re halasztották, változatlanul hagyva a november 29-i záródátumot.

Mivel az egész világban fennálló egészségügyi válsághelyzet miatt az augusztus végi időpontra sem tűnt lehetségesnek a rendezvény megszervezése, a művek és a résztvevők hiánytalan utaztatása, a biennálét – Hasim Saris főkurátorral egyeztetve – a következő esztendőre helyezték át.

A seregszemle a tervek szerint 2021. május 22-től november 21-ig tart majd – jelentették be hétfőn a szervezők. Ennek következtében megváltozott az 59. Velencei Képzőművészeti Biennále időpontja is: a seregszemlét 2022. április 23. és november 27. között rendezik meg az észak-olasz városban.

A Velencei Biennále által meghirdetett többi rendezvénysorozat dátuma a tervek szerint már nem változik: a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált szeptember 2. és 12. között, a Velencei Nemzetközi Színházi Fesztivált szeptember 14. és 24. között, a Velencei Nemzetközi Kortárszenei Fesztivált szeptember 25. és október 4. között, a Velencei Kortárs Táncfesztivált pedig október 13. és 25. között tartják meg.

A következő Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonjában Kovács Dániel és Csóka Attila Róbert, Molnár Szabolcs, Smiló Dávid, a Paradigma Ariadné alapítói Othernity – Modern örökségünk újragondolása című kiállítása lesz látható; a projekt tizenkét modern budapesti épület újragondolásán keresztül a regionális építészeti identitás újrafogalmazására tesz majd kísérletet.

Borítókép: látogatók a tavalyi eseményen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!