53. alkalommal

2019.06.06. 16:03

Országos népművészeti fesztivál lesz a felvidéki Zselízen

Június 12. és 16. között több száz amatőr művész mutatja be az általa képviselt hagyományokat.

A szervezők törekedtek arra, hogy a programok minden korosztály számára minőségi szórakozást nyújtsanak az összművészeti fesztiválon, ahol idén öt ország képviseletében mintegy 150 művész lép színpadra Zselíz kastélyparkjában – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Juhász Eszter fesztiváligazgató a műsorban elmondta, hogy a népművészeti seregszemlére többek között Bulgáriából, Görögországból, Szerbiából, Lengyelországból várnak vendégeket, de érkeznek ruszin és erdélyi fellépők is.

Tájékoztatása szerint a fesztivál, amelyre idén több mint ezer résztvevőt várnak, főként a néptáncra és a népzenére fókuszál, de lesz kiállítás és kirakodóvásár is a programok között. A résztvevő felvidéki tájházak helyi gasztronómiai különlegességekkel várják a látogatókat.

A fesztivál nyitóelőadása a Magyar Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös produkciója, a Körhinta című előadás lesz. A vasárnapi ünnepi gálaműsorral pedig tisztelegni szeretnének Reicher Gellért emléke előtt – ismertette a programokat Juhász Eszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!