Kultúra

2014.02.19. 17:05

Pályi János Órajátéka

Szombathely - A világjáró vándorbábos, Pályi János nemrég Moszkvába, a nagynevű Obrazcov Színházba is elvitte megmutatni az Órajátékot. Az előadást szombaton délután a Meseboltban láthatjuk. Utána beszélgetés!

Ölbei Lívia

Február 22-én a megszokottól eltérően délután, pontban négykor kezdődik a matiné ezúttal öt éven felülieknek, de felső korhatár nincs a Mesebolt kamaratermében, az MMIK-ban. Az Órajátékot írta: Kovács Ildikó - Veres András - Pályi János. Rendezte: Kovács Ildikó. Segédrendező: Veres András. Zene: Kovács Márton. Díszlet: Majoros Gyula. Marionettek: Grosschmid Erik. A marionettszínpad készítője: Mátravölgyi Ákos. Játssza: Pályi János. Muzsikál: Kovács Márton. (Különben a Mohácsi testvérek állandó színházi zeneszerzője.) Ahogy a bábszínház közleménye mondja: Vendégünk lesz Európa egyik legjobb vásári bábjátékosa: Pályi János. Sokan ismerhetik őt. Kemény Henrik méltó örököseként Vitéz László játékával járja a világot. Most a több nemzetközi díjjal kitűntetett Órajáték című előadását hozza el vagyis hozza haza annak szülőhelyére, a Mesebolt Bábszínházba, mert itt volt nálunk 10 esztendővel ezelőtt a darab bemutatója. A nézők az előadás után találkozhatnak és beszélgethetnek a művészekkel. A program házigazdája, moderátora a bábszínház igazgatója, Kovács Géza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!