Soltis színház

2018.03.20. 12:26

A puszit ne hagyjuk ki! – A mindentlátó királylány már a premier idejét is tudja

Benéztünk A mindentlátó királylány című mesejáték próbájára. Premier március 26-án 14 órakor a Soltis Lajos Színházban, másnap is lesz előadás.

Ölbei Lívia

A kis királylány, amint a szülők idegeire megy. Erényi Dorottya, Horváth Nóra, Tóth Ákos Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

„A puszit ne hagyjuk ki”, mondja Nagy Zsuzsi rendező, mire a színészek visszatáncolnak a jelenetbe. Ezek éppen a boldog végkifejlet percei a KMKK aulájában, ahol a Soltis Színház kis csapata próbál. Készül az új mesejáték, A mindentlátó királylány.

A kis királylány, amint a szülők idegeire megy. Erényi Dorottya, Horváth Nóra, Tóth Ákos
Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

Az alaphelyzet ismerős: a királylány alaposan próbára teszi kérőit, és aki nem megy át a vizsgán, megnézheti magát (illetve, sajnos, éppen hogy nem nézheti meg magát). Annak, hogy most mégis frissnek, újnak, egészen elevennek érezzük a mesét, nem csak a próbahangulat az oka. A népmesei motívumokat Gimesi Dóra fűzte újra egybe úgy, hogy a szereplők egészen mai hangon szólalnak meg. Két, éppen felnőtté váló kamasz talál magára – és persze egymásra – a szemünk előtt, a szerelemhez a királyi szülők asszisztálnak. Zsuzsi finoman instruálja Dorkát – vagyis Rézit: Erényi Dorottya a mindentlátó királylány, legalábbis az egyik szereposztás szerint: „Egyedül, neked magadnak kell meghoznod a döntést. Jó, akkor miattad-érted megváltozom.” Hogy képes-e megváltozni Rézi, a mindentlátó királylány Aladárért – játssza Piller Ádám -, hamarosan kiderül. A Koptik Odó utcai kamaraszínházban lesz a premier. Még az is lehet, hogy Rézinek megváltoznia sem kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában