Mesék és mítoszok a kiállításon

2018.09.11. 12:00

Sárvár: a szamárfülek között az unikornis szarva jelenik meg

A Galeria Arcisban Tájaim–Tárgyaim címmel nyílt kiállítása Luzsica Árpád országosan ismert könyvillusztrátor, festő- és grafikusművésznek. A tárlatot Ambrus Lajos, József Attila-díjas író nyitotta meg, zongorán Gróf István működött közre.

Pajor András

Luzsicza Árpád kiállítását Ambrus Lajos nyitotta meg

Fotó: Pajor András

 

Luzsicza Árpád kiállítását Ambrus Lajos nyitotta meg
Fotó: Pajor András

Több mint 25 éve már szerepelt Sárváron Luzsicza Árpád – jelezte köszöntőjében Kondor János galériavezető –, akkor a kisméretű grafikákon állatfigurák voltak láthatóak a falakon, mára megnőttek és színesek lettek az alkotások. – Mindkét tárlat fontos eleme számomra, hogy a képek lényegét a határozott vonalak jelzik. A hetvenedik évemhez közeledve az élénk színek az ifjúságot idézik – mondta a kiállító művész. – A képek között jó érezzük magunkat, mert egy vidám, ironikus világ tárul elénk. Egy olyan világ, amelyben jó volna lenni – hangsúlyozta Ambrus Lajos tárlatnyitójában. A mesék és a mítoszok is feltűnnek a kiállított térformákban. Azonban itt a szamárfülek között jelenik meg az unikornis szarva és a csodacsacsi lábai taposta zöld fűben pirosfejű gombák is mutatkoznak. – Azért lehet, hogy nem is olyan vidámak ezek a festmények, ha tovább gondoljuk őket – jegyezte meg Luzsicza Árpád a Tihanyi-félszigetnél a Balatonban úszó Titanic hajóhoz érve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában