Éljen a csapat!

2019.06.18. 07:00

Soltis-évadzáró és szezonnyitó Cellben

Harminckilencedik évadzáróját tartotta meg a Soltis Lajos Színház vasárnap este. Az összegzés mellett díjakat is átadtak. Az évadzáró jelmondata: „Éljen a csapat!”

Vas Népe

Jubilálók és más díjazottak a Soltis Lajos Színház évadzáróján

Fotó: VN/SLSZ

Nagy Gábor, a társulat alapítója-vezetője egyebek mellett elmondta: a színház a 2018/19-es évadban 158 előadást tartott, 20 ezer néző előtt. Ebből 139 saját előadás, 19 pedig vendégjáték. A külföldön játszott előadások száma 23, ezeket 4300 néző látta. Nagy Gábor megemlítette azt is: terveik között szerepel a színházépület tetőterének bevonása a mindennapi életbe.

Kiemelte, hogy a Soltis Lajos Színház legfőbb támogatója a hátunk mögött hagyott évadban is az NKA, az Emmi és a celli önkormányzat volt – köszönet érte. Az évadzárón szokás szerint megjelent Fehér László polgármester, aki – Söptei Józsefné alpolgármester társaságában – az önkormányzat további támogatásáról biztosította a társulatot.

Jubilálók és más díjazottak a Soltis Lajos Színház évadzáróján
Fotó: VN/SLSZ

Az évadzárón a hagyományok szerint díjakat is átadtak a társulat, illetve a színházat működtető egyesület nevében. A társulati tagok szavazatai alapján az évad színészének járó elismerést Temesi Zsolt kapta. A „Színházunk erős oszlopa” díjban részesült Horváth Nikoletta és a Gre­gorich házaspár (a társulathoz ezer szállal kötődő Gregorich testvérek szülei). „Színházunk sarokköve” díjat kapott Nagy Zsuzsi és Bruckner Roland, az évad felfedezettje lett a stúdiós Gál Sándor. Az évad színészi felfedezettje címet nyerte el Szlúka Brigitta (aki a Tótferi című Kárpáti Péter-előadásban vendégként csatlakozott a társulathoz).

A frissen alapított Artem Scripturam díjban részesült írói munkájáért Csula Emil. A tavalyi évadzárón Boz­nánszky Anna által alapított Kis Tündérkém-díjat az idén Marton Mercédesznek ítélte oda az alapító. Öt éve tagja a társulatnak Tóth Ákos, Temesi Zsolt és Szabó Angelika, 10 éves társulati tagságának elismeréseként jubileumi emléklapot vehetett át Károly Bálint, Hajba Beatrix, Kovács László, Piller Ádám.

A 2018/19-es kőszínházi szezon ünnepélyes berekesztésével azonnal kezdetét vette a Soltis Lajos Színház számára a nyári szezon: sok más mellett szakmai táborokkal gyerekeknek és felnőtteknek, itthon és Erdélyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában