Kultúra

2011.06.19. 21:15

Szentivánéji Vigasságok: délutáni forgatag, elmosott éjszaka

Ahogy az lenni szokott, a délelőtti és a koradélutáni órákban még elég szellős volt az év legrövidebb éjszakájának tiszteletére tartott rendezvény, délutánra megérkezett a tömeg, később az eső is.

Vas Népe

Kicsit borús volt az ég szombaton reggel, de lassan csak-csak előbújtak a Nap sugarai a felhők közül. Mint ahogy az ilyenkor lenni szokott, a délelőtti és a koradélutáni órákban még elég szellős volt az év legrövidebb éjszakájának tiszteletére tartott rendezvény.

Persze programot azért láthattunk így is, a gyerekeknek tíz órától nyitva volt a sziget, ahol különböző légvárakban játszadozhattak, hangosan dübörögtek a különféle játékok, a vurstli és különféle fúvószenekarok és majorettek is szórakoztatták az embereket.

A nagyszínpadon egymást váltották a különféle produkciók, melyek alatt odasereglettek az érdeklődők, s bár lehetett borús az ég, vagy tűzhetett a nap, sokan leheveredtek a fűbe, vagy az emlékmű alatti domb oldalára, s onnan hallgatták a koncerteket, nézték a táncosokat.

A koraesti programokat már szél kísérte, a 22 órakor tartandó Magma Tűzszínház még elkezdődött, de a 22:30-as máglyagyújtást már le kellett fújni az eső miatt, mint ahogy Marót Viki koncertje és a tűzijáték is elmaradt, melyet majd egy másik városi, szabadtéri rendezvényen fellőnek.


Csak úgy megjegyzésképp
Érdekes zenei összeállításra lettünk figyelmesek, az egyik kis "vidámparkban". A gyerekeknek szolgáló kisautókból, vonatszerűen összekapcsolt fel s alá járó konvoj háttérzenéje kesze-kusza módon volt mindenféle zenéből összemixelve, s időközönként megállt a dal egy-egy pillanatra, hol zeneváltás, hol konferansz miatt. Az egyik ilyen, sűrűn elhangzó szöveges blokk, a "Bitches! Mother fucker! Fuck!" szóvirágot tartalmazta s mi pedig csak reméltük, hogy a miniatűr tűzoltóautókat és iskolabuszt vezető kölyköknek nem elég jó a káromkodós avagy szleng angolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!