Panyolafeszt

2019.07.20. 20:23

Szilvás ételekkel és italokkal mutatják meg vidékük bájait a fesztiválszervezők

Több mint húsz helyszínen csaknem kétszáz fellépő szórakoztatja majd az idei PanyolFeszt vendégeit augusztus 1. és 4. között a hatszáz lelkes Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Panyolán.

Panyola, 2016. augusztus 5. A Bodrog táncegyüttes a 11. Panyolafeszt nyitónapján Panyolán 2016. augusztus 5-én. MTI Fotó: Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A zenei, irodalmi és gasztronómiai rendezvény a „vidék báját” szeretné egy kicsit más formában megmutatni a Tisza, a Szamos és a Túr folyók közelében fekvő községbe érkezőknek – közölték a szervezők.

A zenei, sport- és gyerekprogramok, kiállítások és irodalmi estek mellett ebben az évben is lehetőségük lesz a látogatóknak a panyolai portákra betekinteni, azaz a helyiek beengedik a vendéget a saját udvarukra.

Idén „workshop” formában szerveznek szilvalekvárfőzést, lesz ciberekóstoltatás, de az érdeklődők megtanulhatják például a híres, helyben termő szilvából elkészített ételek fortélyait és a kültéri kemence építésének rejtelmeit is. A sportkedvelőket biciklis és kenutúrákkal várják, emellett főzdelátogatást és templomtúrákat egyaránt szerveznek, a térségi főzőcsapatok pedig a helyi tájjellegű ételeket készítik el a betyárlevestől a szilvalekváros csavart fánkon át a málékásás töltött káposztáig.

Lesz néptáncbemutató, táncház és pálinkakóstoltatás, a zenei és irodalmi programrész fellépői között Tompos Kátya, Orosz Zoltán harmonikaművész és Barátai, a Parno Graszt, a Nana Vortex, Antonia Vai, az Aurovoir zenekar, a Csángálló, a Magyarpalatkai Banda és a Debreceni Népi Együttes ad koncertet. Boggie és Kemény Zsófia irodalmi esttel várja a közönséget, a Debreceni Színjátszó Stúdió pedig Csehov-komédiákat mutat be.

Borítókép: A Bodrog táncegyüttes a 11. Panyolafeszt nyitónapján Panyolán 2016. augusztus 5-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában