Kultúra

2017.07.19. 15:35

Barátságos pajta - Tízéves a KAPSZ

VISZÁK - Tízéves a Kaszás Attila Pajta Színház. Különleges előadások vendégeskednek itt a héten, és napközben is érdemes megfordulni az Őrségnek ebben a szegletében.

Bakos Ágnes

- Aki napközben idetéved, azt én idegenvezetőként elkalauzolom a Tündérkertbe, hogy megértsék, miről is szól a Kárpát-medence őshonos gyümölcsfajtáinak megmentése - sorolta Szarvas József színművész, a viszáki KAPSZ házigazdája (megálmodója, életben tartója).

A tízéves Kaszás Attila Pajta Színházba vár mindenkit a héten Szarvas József  Fotó: Szendi Péter

- Barátságos, kényelmes, személyes. Meg szenvedélyes. És igyekszem tartani a hitelességet - ezekkel a jelzőkkel invitálja a művész az előadásokra a vendégeket. Például ma este Rejtő Jenő élete és művei nyomán kerül színre a Szájon lőtt tigris, Olt Tamás főszereplésével, a Nemzeti Színház produkciója. Holnap a felvidéki CsaVar Színház előadása kerül a KAPSZ színére: Griskovec Hogyan ettem kutyát című darabjával. Szombaton Kocsis István A tér című műve lesz látható Sebestyén Aba főszereplésével, a marosvásárhelyi Yorick Studió produkciója. Előtte, délután négy órától érkezik Viszákra a Bokréták Színpad Bókaházáról, a Helén és a tehén című előadással. A Vasvári Játékszín a Komédiákat hozza, a Kecskeméti Katona a Szeretlek című darabot. Vasárnapra ígérik a "Csodát": ezzel a címmel nyílik Szarvas József kiállítása válogatott pillanatokból. Augusztus 20-ig lesz látható a kiállítás, de a viszáki pajtaszínházat még a héten érdemes meglátogatni.

Sokan voltak a hétindító pajtaprogramon.  Fotó: Szendi Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!