Kultúra

2017.02.28. 15:01

Szír írónő, a legjobb ifjúsági könyvvel

Szombathely - A szír származású, Bécsben élő író, Luna Al-Mousli lesz a germanisztikai intézeti tanszék vendége március 2-án (csütörtök) délután. Németül olvas föl saját regényéből, amely Ausztriában elnyerte a legjobb ifjúsági könyvnek járó díjat.

Ölbei Lívia

Dr. Takács Dóra Ph.D, főiskolai docens figyelt föl Luna Al-Mousli kötetére, és azonnal kapcsolatba is lépett a damaszkuszi származású fiatal szerzővel. Az ELTE SEK germanisztika tanszékén ével óta élénk és nyitott kulturális zajlik, nemegyszer az Osztrák Kulturális Fórum támogatásával lehettünk felolvasások, író-olvasó találkozók részesei. (Takács Dóra hívta meg például Holdosi József osztrák "újrafelfedezőjét" Szombathelyre, de találkozhattunk már a germanisztikai tanszéken Tóth Krisztinával is, aki német fordításban megjelent novellaválogatását hozta magával és a műfordítás lehetőségeiről-lehetetlenségéről beszélt - ő maga is fordít.)

Luna Al-Mousli Szombathelyen tart fölolvasást
Fotó: Germanisztikai Tanszék

Csütörtökön 15 órakor tehát Luna Al-Mouslival találkozhat a közönség az egyetem Berzsenyi téri épületében. A fiatal (grafikusként is tevékenykedő), melki születésű, Bécsben élő szerző "Eine Träne. Eine Lächeln" (Könny és mosoly) címmel írta meg regényét, amely elnyerte a legjobb ifjúsági könyvnek járó díjat. A szombathelyi délutánon ebből a személyes ihletésű kötetből olvas föl: német nyelven.

Reménykedjünk benne, hogy Luna Al-Mousli regénye mielőbb magyar fordításban is eljut az érdeklődő közönséghez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!