Kultúra

2014.06.17. 11:20

Sztárfellépők Szombathelyen

Nemzetközi sztárok, köztük a kanadai-angol Matt Scofield gitáros, az amerikai-jamaicai Monty Alexander zongorista és az olasz Enrico Rava trombitás is fellép az idei Lamantin Jazz Fesztiválon június 22-28. között - jelentették be a szervezők programismertető sajtótájékoztatójukon kedden Szombathelyen.

Tímár Péter, a szervező Improvizatív Zenei Műhely Egyesület elnöke elmondta: az egy hét alatt 19 koncertet ad a 76 fellépő, akik között olyan szólisták és együttesek is vannak, mint a Pátkai Rozina Qartet, Szakcsi Lakatos Béla, valamint Charlie és a Budapest Jazz Orchestra Brass.

Szavai szerint az, hogy az idei tizenötödik jubileumi fesztivál minden eddiginél színvonalasabbnak ígérkezik, annak is köszönhető, hogy Szombathely önkormányzata kiemelten, tízmillió forinttal támogatja a rendezvényt. Ez tette lehetővé a sztárok meghívását.

Tímár Péter elmondta: idén a korábbi évektől eltérően nem szerdán, hanem szombaton lesz a blues nap, amelynek csúcspontját a Matt Scofield Trió fellépése jelenti majd a főtéri nagysátorban. Pénteken Szakcsi Lakatos Béla szólókoncertjét hallgathatja meg a fesztivál közönsége a Bartók Teremben, előtte a Fool Moon, utána pedig Enrico Rava Tribe a világ egyik legismertebb dzsessztrombitása koncertezik ugyanott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!