pepecselés

2019.07.10. 19:05

Tarolt Molvay Norbert rövidfilmje

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon a Jövő szerdán című alkotás nyerte a fődíjat.

Molvay Norbert kevés filmet készített eddig, viszont minden fesztiválon sikert aratott. Úgy fogalmaz, minden kezdő filmrendezőnek érdeke, hogy megismerjék a nevét. Az alkotóval a Magyar Nemzet beszélgetett.

„Fontos látszani. Erre a filmfesztivál a legjobb közeg, ahol megmutatkozhatunk, különösen a kis műfajokban, amelyeket a tévékben nem nagyon vetítenek. Szerencsére léteznek olyan fesztiválok, ahol pénzdíjakat is osztanak, ami nagyon jól jön a kezdő filmesnek a megélhetését kiegészítendő” – mondja Molvay Norbert, hozzátéve, hogy

az embernek néha a zsebébe kell nyúlnia, ha mindenáron filmet szeretne forgatni, ahogy a legutóbbi, a Jövő szerdán című filmjénél is tették.

A Friss Hús Rövidfilmfesztiválon a Jövő szerdán a legjobb élő szereplős film fődíját nyerte el. Az alkotást először Montréalban mutatták be. A filmben a főszereplő lány felkeresi a családvédelmi szolgálatot, hogy hathetes terhessége megszakításához megszerezze a papírokat. Hogy miért döntött így, és mi történik utána, az kiderül a filmből.

A film adatlapját itt érhetik el.

Molvay Norbert kiskora óta filmes akar lenni, a fiatal alkotó maga írja a forgatókönyveit.

Mielőtt a Színművészeti Egyetemre járt, egy kis filmes suliban tanult, ahol Bereményi Géza volt a forgatókönyvírás-tanáruk. Ő erősítette meg abban, hogy érdemes lenne az írással és rendezéssel foglalkoznia, egyben bátorította, hogy felvételizzen a Színművészeti Egyetemre. A dokumentumfilm-képzés még jobban kiélezte az érzékenységét, megtanult bízni az apró dolgok erejében. Készített már reklámfilmet is, független színi tűrsulatnak, de a fő csapásiránynak a filmet tartja.

„Elég pepecselős vagyok, szeretem hosszan csiszolgatni a forgatókönyvet, és a vágás során is szívesen szöszmötölök. A forgatáson viszont gyorsan dolgozom. A tizenhárom perces Jövő szerdán-t tíz óra alatt forgattuk le, mert csak nagyon rövid időre kaptuk meg a helyszíneket. Folyamatosan dolgozom, több filmtervemmel mindenfelé pályázunk. Ha minden igaz, nemsokára ismét egy kis költségvetésű filmet kezdünk el forgatni. Remélem, a fesztiválsikerek lökést adnak ahhoz, hogy újabb munkákat merjenek rám bízni” – teszi hozzá Molvay Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában