Kultúra

2014.12.10. 15:40

Tekintetek - Csütörtökön lesz a bemutató az Iseumban

Szombathely - Fotóalbum - és sokkal több mint fotóalbum: csütörtökön 17 órakor kezdődik az Iseumban a Szemtől szemben-kiállításhoz készült katalógus bemutatója.

Ölbei Lívia

A Szemtől szemben-kiállítás „nem csupán a Szombathelyről elhurcolt zsidóság pusztulásáról beszél, hanem korabeli portrék és életképek segítségével bemutatni törekszik sorsuk boldog és eredményes időszakát, amikor identitásuk még nem volt gátja életüknek. Talán itt az ideje, hogy szembenézzünk a feledésbe merült emberek sokaságának tekintetével".

Az iseumi kiállítás a múlt század első évtizedeit idézi. Fotó: Unger Tamás

A kiállításhoz mintegy 600 fotót tartalmazó katalógus – album, vagy inkább komoly kötet – készült, amelynek csütörtöki bemutatóján elsőként Csapláros Andrea, a Savaria Múzeum igazgatója köszönti a vendégeket. A kötetet méltatja: Márkus Sándor, a Szombathelyi Zsidó Hitközség elnöke. A kötetet ajánlja: dr. Vajda Júlia pszichológus, szociológus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem társadalomtudományi karának tudományos munkatársa. A kötetet bemutatja: Kelbert Krisztina történész, osztályvezető, a kötet szerzője (a Szemtől szemben-kiállítás rendezője) és Kassai Ferenc grafikusművész (a tárlat világának tervezője). Kezdés: csütörtökön 17 órakor az Iseumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!