Kultúra

2016.05.31. 12:20

Tücsök és tágra nyílt szemek: a kis Mukk csodálatos története Nagy Márta celli bábosaival

Celldömölk – Nagy Márta nagy hírű gyermekbábcsoportja, a Tücsök ezúttal a kis Mukk csodálatos történetét vitte színre, a Celldömölki Városi Általános Iskola főépületének aulájában volt a bemutató.

Ölbei Lívia

Wilhelm Hauff varázslatos keleti meséjét (amelyben éppen nem paszuly játszik, hanem varázsfüge, a többi viszont teljesen stimmel) Pető Ferenc alkalmazta bábszínpadra, ő tervezte és készítette a bábokat is.

Nagy Márta, a Tücsök alapítója és vezetője nem először kért föl szombathelyi meseboltos művészt az együttműködésre. Az előadáshoz Kondics Balázs tervezett paravános díszletet, ő a kivitelező is. A zenéket Radányi Károly illesztette hozzá a bábjátékhoz (a celli zeneiskola tanára szintén nem először csatlakozott a bábosokhoz). Az előadás Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár támogatásával jött létre.


Hogy a legifjabb generációk is megtudják: a kis Mukk amilyen apró, olyan bátor – és főleg olyan tiszta a szíve, annyira helyén van az esze. Ezért aztán végül el is nyeri jutalmát. A celli általános iskolások pedig – láss csodát – tágra nyílt szemmel, teljes odaadással kísérték figyelemmel az eseményeket. Pedig a gyerekeknél szigorúbb közönség nincsen. Igaz, ha sikerül megfogni őket, nem engedik el a történetet, egészen belemerülnek.

Mint most, A kis Mukk-premieren;  erről mesélnek a hétfő délutáni bemutatón készült beszédes fotók is. A képek arra is meggyőző bizonyítékul szolgálnak, amit nem lehet eléggé hangsúlyozni: a báb/színház az egyetlen olyan művészeti terep, ahol élőben „összelélegezhet" játékos és közönség; és persze a nézők egymással is. Jó utat, kis Mukk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!