Kultúra

2015.06.15. 11:04

Tündérmese a szombathelyi WSSz-évad végén – aztán mindent megtudunk Éváról

Szombathely – A király még mulatott egyet, Petruchio is jól megzabolázta Makrancos Katát – így búcsúzott a kőszínházi szezon a Weöres Sándor Színházban. De a munka nem ért véget.

Ölbei Lívia

A tavaszi szezon két utolsó előadása előtt tartotta meg évadzáró ülését a WSSz társulata. A társulati ülésen részt vett Koczka Tibor, a város kultúráért felelős alpolgármestere. Jordán Tamás igazgató hangsúlyozta: a csapat emberfeletti munkát végzett, erős évadot hagy maga mögött. Várhatóan nem lesz ez másként a 2015/16-os évadban sem.

A munka a hivatalos szezonzáró után sem fejeződik be. A Kaposvári Egyetem államvizsgára készülő színészhallgatói a WSSz-ben próbálnak, itt is mutatják be (június 22-én) vizsgaelőadásukat, osztályvezető tanáruk, Kocsis Pál színművész rendezésében. Állatfarm-átirat várható, Tündérmese címmel. A különleges – és örvendetes – helyzet azért állt elő, mert a Szombathelyen gyakorlatozó kaposvári színészhallgatókra a Weöres Sándor Színháznak is sokszor szüksége volt ezekben a hetekben (játszanak a Vitéz Mihályban, a Király mulat-előadásban és a Makrancos Katában is). Úgyhogy Jordán Tamás kezdeményezésére megszületett a döntés: akkor költözzön inkább ide a próbaidőszakra az egész kaposvári osztály.

 

Mindent Éváról

Évadvég ide vagy oda, a karneválszínházi előkészületeket hamarosan el kellene kezdeni. Kellene, mert az idén először a budapesti Orlai Produkció szolgálja föl az augusztusi könnyed, nyáresti édességet: a Mindent Éváról-előadás főszereplője Hernádi Judit, rendezője Pelsőczy Réka.

 

Kooperett”, világító gondolával

De Jordán Tamás azt is el tudja képzelni, hogy „Kooperett” címmel induljon szabadtéri sorozat Szombathelyen. Az ötlet onnan van, hogy ő maga meghívást kapott a Budapesti Operettszínház Én és a kisöcsém-előadásába, Zolestyákot játssza (és nem énekel!). Arról volna szó, hogy egy-egy (vagy egyszerre két) operettsztár énekelne nagyokat, miközben Jordán Tamás faggatná erről-arról.

 

Bajomi Nagy György köszöntése

A XV. POSzT-on Bajomi Nagy György a színházi szakszervezet Básti Lajos-díját kapta meg, a Vitéz Mihály címszerepének megformálásáért. De nem csak ezért köszöntötte őt a társulat: különleges pólóval integették el a nagy nyári vakációra. Valami Amerika!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!