Kultúra

2015.07.08. 15:58

Tűz, jácint, banán - Szerveződő élet a tündérkerti kemence körül

Viszák - A tündérkerti kemence körül szerveződik az élet , adja hírül Szarvas József színművész. Hamarosan fölavatják a Tenk-lépcsőt, a kemence-kápolnát és a Bereczki Máté Galériát is.

Ölbei Lívia

Hogy mennyire szerveződik az élet az őshonos fákat dajkáló Tündérkert és a Pajtaszínház körül, jelzi: Szarvas József és Tüű Zsófia kislánya, Szarvas Katinka kisasszony is bőven részt vesz az eseményeken. Július 13-ától sűrű programok várhatók. A Rege a tűzről és a jácintról című Nagy László-versből Gál Tamás készített előadást, a Szeretik a banánt, elvtársak? című Székely Csaba-opuszt Sebestyén Aba adja elő, jön Hobó és az Etnofon. A hét egyébként a kemence-kápolna jegyében telik, ezt a közösségi építményt (amelyet majd megnézünk közelebbről) az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan a Kós Károly Egyesülés vándoriskolájának építészhallgatói tervezték és húzzák föl. A jövő héten Szattáról, és Csákánydoroszlóról várnak Viszákra vendégeket, hogy az építészhallgatók is megláthassák, mi az élő kemence valójában .

A Tündérkert csillagát is építészhallgatók találták ki és építették föl. Szarvas József azt mutatja éppen, hogy a különös csillag arra is képes, hogy ha kell, megtartsa az öreg körtefa ágát
Fotó: Szendi Péter

Az ünnepélyes kemence-avató július 18-án 10 órakor kezdődik. Akkor adják át közösségi rendeltetésének a Bereczki Máté Galériát és a Tenk-lépcsőt is.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!