elődöntő is

2018.04.10. 21:00

Van, aki itt nőtt fel az Ikervári Versünnepen

Szólj költemény külön-külön mindenkihez  - köszöntötte Pásti József, a művelődési ház igazgatója a résztvevőket a 12. Ikervári Versünnepen, amely egyben a 22. Regösök húrján Országos Versmondó Verseny regionális elődöntője volt.

Merklin Tímea

Kiss László gratulál Fotó: Nagy Jácint / Vas Népe

Tizenöt intézményből, tizenhárom településről jöttek gyerekek a kísérőikkel, Vas megyén kívül Zalából is. Pásti József arról beszélt a közönségnek, hogy a gyerekek egész életére meghatározó, ha pici koruktól fogva hallgatják az édesanyjuk kántálását, mondókázását. Kisgyerekkorban nem az a fontos, hogy mit mondunk, hanem az, hogy hogyan mondjuk. A mondás, mondogatás, később az elmondás és képszerű megjelenítés a versmondás kiművelése iskolás, majd felnőtt korban teljesedik ki.

Kiss László gratulál Fotó: Nagy Jácint / Vas Népe

A 22 alsó, 35 felső tagozatos diák életkori kategóriák szerint csoportosítva mondta el választott kedves költeményeit, köztük több Lackfi János, Aranyosi Ervin, Nógrádi Gábor, Janikovszky Éva, Zelk Zoltán, Petőfi Sándor művet. Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, aki Ikerváron a zsűri elnöke volt felhívta a figyelmet a javítani való hibákra, kiemelte mindazt, aminek örült, és meghívta az első három helyezettet, valamint a különdíjasokat az országos versenyre. Az 1-2. osztályosok között 1. lett Jákói Zsolt, 2. Németh Kornélia, 3. Horváth Sára, különdíjas: Birkás Áron. A 3-4. osztáyosok között 1. díjat nyert Szakály Dominik, Kontics Otília, 3. Németh Mátyás, különdíjas: Fodor Kincső. Az 5-6. osztályosok között 1. lett Péntek Maja, 2. Lázár Panna, 3. Czibók Bence, különdíjasok: Szabó Bálint, Dunca-Stadler Márk. Tóth Varga Zoé meghívást kapott a Táltos világ mese- és balladamondó versenyre. A 7-8. osztályosok között 1. helyezést ért el Dolacsek László, 2. Poór Patrik, 3. Baldauf Ábel, különdíjas: Szabó Anna Boglárka, tartalék: Kopácsi Laura.

Baldauf Ábeltől külön elköszöntek, mert nyolcadik osztályos, nem jön többet az Ikervári Versünnepre. Pásti József azt mondta neki kézfogáskor: „Köszönjük Ábel, hogy itt nőttél fel.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában