Kultúra

2014.03.09. 16:00

Varázslat a virágcsokor mellé

A szépség pillanatai címmel Gergác Tibor fotóiból nyílt kiállítás pénteken délután a Spirit Hotel első emeleti galériáján.

Nagy Ildikó

Hódolat a nőnek; színekbe, fényekbe, hangulatokba rejtett bókok; egy kedves ajándék a nőnapi csokor mellé: mindez Gergác Tibor sárvári fotóművésztől és a képeit befogadó – a szépséggel, harmóniával szintén jó barátságban lévő – Spirit Hoteltől. A hotel első emeleti galériájának falait április 6-áig beragyogják a nők. Szőkék, barnák, szeplősek, ismeretlenek és híresek – egy a közös bennük: Gergác Tibor álmodta, teremtette, örökítette meg azt a képi világot, amitől egész történetek kerekednek az arcok köré.

A varázsló. Gergác Tibor (balról) és fotói a Spirit Hotel galériáján (Fotó: Makrai Tamás)

Zséda jégen ülve, korcsolyacipőben, pöttyös harisnyában, a gyönyörű Kocsis Korinna a 430-es szoba franciaágyán, egy lány pipacsokkal és a mindig mosolygós Janicsák Veca. „Az embereket mindig hajtotta a vágy, hogy megörökítsék a különleges dolgokat. Fotókat készítünk magunkról, tájakról, emberekről... Maradandót akarunk, kézzel foghatót, fényképet ami megörökít. A fotózás különleges művészet: képet varázsol, a múló idő által behatárolt pillanatokból, ami a lélek egy darabja, a belső világ tükröződése, érzelemeket és hangulatokat közvetít”– vallja Gergác Tibor, akire – a kiállított fotók alapján – bizonyára minden nő vakon rábízná magát. Mert a nők már csak ilyenek: szeretik a varázslókat...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!