Kultúra

2015.12.15. 09:53

Vers, szivárvány alatt - A Rába-parti városról szól a költő új kötete

Szivárvány alatt a Rába-parti Körmend címmel jelent sokak örömére Kanizsa József új verseskötete.

Kozma Gábor

A költő nem ismeretlen a városban, hiszen többször tartott itt könyvbemutatót, illetve festményeket ajándékozott a körmendieknek. Új kötetét Szabó Ferenc alpolgármester ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A zalai származású Kanizsa Józsefet családi szálak is kötik Körmendhez a kulturális kapcsolatokon kívül, hiszen itt él fia a családjával.

Tartott már az író-olvasó találkozókon kívül rendhagyó irodalomórát a Somogyi Béla Általános Iskolában, publikált a Körmendi Figyelőben, dr. Batthyány-Strattmann Lászlót ábrázoló festményeket ajándékozott a városnak. Ahogy Szabó Ferenc megfogalmazta, igazi magyar értelmiségi, aki nemcsak gondolkodik, de alkot is. Amikor Körmenden tartózkodik, alkotó az ittléte, hiszen akkor is írja verseit.

A Szivárvány alatt a Rába-parti Körmend című kötete immár a 44. könyve. A költő elmondta, hogy hetvenen túl is aktív életet él, rengeteget utazik a történelmi Magyarország területén. Költeményei közül fontosnak tartja istenes verseit, gyermekkora óta hívő katolikus. A könyvhöz Bebes István polgármester írt előszót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!