Kultúra

2015.05.10. 08:56

Világsztárokkal énekelt egy színpadon a sorkikápolnai Foki Dániel

Sorkikápolna, Győr - A Vas megyei Sorkikápolnáról származó Foki Dániel a Győri Filharmonikus Zenekar vendégekét szerepelhetett José Cura és Rost Andrea koncertjén, amelyet az Audi Arénában 3 ezer 500 néző előtt rendeztek.

Merklin Tímea

José Cura argentin operaénekes, zeneszerző, karmester, a 21. század tenorsztárja, akit Placido Domingo, Luciano Pavarotti és José Carreras hármasára utalva „a negyedik tenorként" is szokás emlegetni. Rost Andrea az egyik legkiválóbb hazai szoprán, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő, érdemes művész.

A győri koncert végén: José Cura, Rost Andrea, Foki Dániel és Berkes Kálmán karmester látható.

A 22 éves Foki Dániel a Bécsi zeneművészeti Egyetemen tanul, a Virtuózok című televíziós komolyzenei tehetségkutató verseny szereplőjeként ismerhette meg Magyarország. A győri szereplési lehetőséget még a Virtuózok különdíjaként, a decemberi gálán kapta.

A koncert utáni fogadáson, ahol Foki Dániel a híres tenorral, José Curával látható együtt.

Az esten, ahol rengeteg szombathelyi komolyzene-kedvelő is jelen volt, Foki Dániel Rossini Sevillai borbély című operájából Figaro belépőjét énekelte hangos sikerrel. A két világszárhoz hasonló ovációban és tapsban részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!