Kultúra

2017.08.24. 16:05

w. Horváth Tibor: Kreativitás mindig lesz, csak bírjuk erővel

SZENTGOTTHÁRD Legalább fél év lesz a negyedik Tájidegen megszervezése is - tekintett előre az egyre nagyszabásúbb programsor főszervezője, w. Horváth Tibor. Visszanézve pedig megköszönte a város támogatását.

Bakos Ágnes

- Jövőre tervezünk egy installációt a városban vagy a környéken. Erre szeretnék felkészülni. Helyszínváltozás akkor lesz, ha lebontják a régi strandot, kezd összeforrni már a program a helyszínnel - válaszolta w. Horváth Tibor, a Tájidegen Művészeti Szabadnapok főszervezője. Ötletekből nincs hiány:

- Gondolkodom, hogy lehetne más kultikus helyet is megtölteni élettel a városban, például belső udvarokat, rengeteg a lehetőség. Rámutatunk a terek használatának lehetőségeire - fogalmazta meg. - Nem lesz gond, kreativitás mindig lesz, csak bírjuk erővel - összegezte.

Nagyon sokan voltak Szurcsik József, Munkácsy-díjas festőművész kurzusán (is) Fotó: Takáts Fruzsina

Az biztos, hogy erőre szükség lesz: az idei még csak a harmadik Tájidegen fesztivál volt, de sokkal nagyobb, gazdagabb lett, mint az előzőek.

- Az idei után már kijelenthetjük, hogy jó irány a kevésbé közismert kortárs művészeti programok beágyazása a populárisabb koncertek, előadások közé - vonta le a tanulságokat. - A legjobb példa erre a Tapasztalt ecsetek és a Bëlga koncertje volt. Rendhagyó módon Wahorn András pár szám erejéig saját koncertjük után szaxofonnal erősítette az amúgy is fergeteges Bëlgát - emlékeztetett az egyik Tájidegen estére. - Évről évre magasabbra tesszük a lécet, de nem azért, mert minden évben egyre jobban meg akarunk szakadni a munkában, hanem a megnövekedett igényt akarjuk kielégíteni. Egyre többen jelentkeznek előadónak, részvevőnek, kiállítónak - sorolta. Kiemelte még az alkotást is: - Ez egy kevert műfajú programsorozat, a-mely a harmadik évére még egy összetevővel bővült, workshopokkal. Egy nyílt tábor alakult ki, amiben dél-előttönként diákok, érdeklődők, művészetkedvelők e-gyütt szerezhetnek tapasztalatokat egy-egy elismert művésztől. Annak, hogy Szentgotthárd a helyszín, egyszerű oka van: a főszervező helyi. És lokálpatrióta. És büszkén számolt be arról, hogy támogatásra találtak Szentgotthárdon.

Wahorn András előadásának címe élet-halál művészet volt, a Lila házban w. Horváth Tibor szervező kérdezett Fotó: Németh Ingrid

- Az, hogy ez a fesztivál ilyen fejlődést mutat, nagyban köszönhető a városnak és a városvezetés művészet iránti elkötelezettségének, támogatásának - mondta. A szervező szerint rövid távon is turisztikai és gazdasági hasznot jelent a rendezvény Szentgotthárdnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!