Kultúra

2009.04.27. 02:28

Whiskyvel, tánccal, zenével ünneplik Burns születésnapját

Szombathely - Igazi skót viseletekben érkeznek a Burns-ceremóniára azok a neves személyiségek, akikkel ma este 6 órakor az Agora-Szalonban találkozhatunk.

Merklin Tímea

Sok zenével, tánccal, és persze skót whiskyvel tiszteleg Robert Burns születésének 250. évfordulója előtt a SEK angol tanszéke és az Agora. A skótok Petőfije című ünnepen vendég lesz Greg Dorey, Nagy-Britannia Magyarországra akkreditált nagykövete, és Magyar Zoltán, a Magyar-Skót Társaság alapító elnöke, aki felolvassa az Address to Haggis című poémát ceremoniális helyen és időben. A közönség számára a látványt a kockás szoknyák színezik, az ízérzékelést a skót sörök. Az esten Halhatatlan emlék címmel zenés, képes előadást tart dr. Szaffner Emília. Utána koncert és táncház lesz a Pincegalériában a Dagda együttessel, melynek tagjai: Kaczur Csilla - harmonika, whistle, furulya (tánctanítás), Tom Chilton - gitár, ének, Balázs Lajos - hegedű, Kas Bence - ütők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!