Kultúra

2014.11.17. 19:24

Zero Galéria, az egyetemi kifutópálya

Szombathely – A Nyugat-magyarországi Egyetem művészeti intézetének igazgatója, dr. Bordács Andrea esztéta, műkritikus ajánlotta a közönség figyelmébe hétfőn délután a Best of című kiállítást a Savaria Egyetemi Központ Zero Galériájában.

Ölbei Lívia

A tárlaton a 2014-es diplomamunkákból láthat válogatást a közönség: a legjobbak (vö! „Best of”) kerültek most föl a galéria falaira. A teljes kollekciót a diplomakiállítások hagyománya szerint korábban a Szombathelyi Képtárban mutatta be a művészeti intézet. A Zero Galéria rendezett már kiállítást a rajz tanszéken oktató művész-tanárok munkáiból, akiknek hatása minden bizonnyal felfedezhető a sokféle szemléletet, technikát, útkeresési kísérletet felvillantó diplomamunkákon is. A Zero Galéria egyrészt viszonyítási pont, másrészt kiindulási pont, harmadrészt tényleg úgy működik, mint valami kifutópálya a Savaria Egyetemi Központ főépületének folyosóján. Itt kell fölgyorsulni, fölemelkedni – aztán a határ a csillagos ég.



Fotó: Tímár Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!