Laza

2009.06.13. 02:29

Éles eszű diák

Vas Népe

Egy egyetemista fiú az egyetem ebédlőjében le szeretett volna ülni egy üres helyre, épp az egyik pedagógusa mellé, engedélyt kér, hogy leülhessen, de a tanár mogorván így válaszol:- Tudja, fiam, egy hattyú nem lehet barátja egy disznónak.

- Jó, akkor továbbrepülök! - felelte a diák. 

A tanár ezen vérig sértődött, és elhatározta, hogy a vizsgán megbuktatja a fiút, így a legnehezebb kérdéseket adta fel neki. A diák azonban a dolgozatában parádés vála-szokat adott, ezért a tanár - hátha mégis megbuktathatja az áldozatát - mindent eldöntő kérdést ad:- Mész az úton és találsz két zsákot, az egyikben arany, a másikban pedig ész van. Melyiket választod?

- Az aranyat - mondja a diák.

- Én sajnos a másikat választanám, az értelemmel teli zsákot.

- Mindenki azt, ami neki hiányzik - vágja ki magát a diák. 

A tanár majd megőrül, és azt írja a dolgozatra: szamár . A diák anélkül, hogy belenézne, fogja a dolgozatát és kimegy a teremből. 

Rövid idő múlva azonban visszatér, visszateszi a dolgozatát és így szól:- Elnézést, tanár úr, aláírta, de nem írt rá jegyet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!