Laza

2010.12.08. 13:55

Dali, Magnum, Chaplin, Hitler - bajuszikonok arcszőrzet nélkül

Elgondolkodtak már azon, hogy az olyan bajuszikonok, mint Dali, Chaplin vagy épp Tom Selleck hogy néznének ki jól megszokott arcszőrzetüktől megfosztva? Ezután már nem is kell, cikkünkben megnézhetik őket.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A bajusz meghatározza egy férfi összképét, a kamasz érettebb lesz tőle, addig a huszonéves férfiasabb, a negyvenes sármosabb, az ötvenes meg leborotválása után vagy tíz évvel fiatalabb.

Salvador Dali
A szürrealista alkotásokról híres művész bajsza őrültnél-örültebb formákat öltött, s évről évre egyre csak nőtt, Dali nagyon odafigyelt bajszára. A hegyes arcszőr nélkül is ugyanúgy eszelős a tekintete, de mi mégis hiányoljuk az összképből.

Adolf Hitler
Ha ilyen bajusz lapul orr alatt, az nem túl jó, mert ebben a kis csíkban benne van szinte minden, ami rossz. Kialakult az emberekben a sztereotípia, negatív pillantásokat vív ki magának.


 

Tom Selleck
Két dolog van, amit az emberek nagy része Tom Selleckhez köt: az egyik egy piros Ferrari, a másik pedig a bajusz. Persze mindezért a Magnum sorozat a felelős, megannyiszor néztük végig, ahogy a Hawaii inges göndörhajú langaléta bepattan Robin Masters autójába és elszelel a vendégháztól, a kavicsos úton. De bajusz nélkül nagyon furcsa a megszokott arc.

 

Burt Reynolds
Burt Reynolds is bajszosként vált igazán ismerté, nélküle már nem is igazi rendőr, rosszfiú, versenyző, edző, producer stb.

Charlie Chaplin
A némafilmek hőse élete vége felé úgy tudjuk, hogy már nem hordta a jellegzetes bajszát, amely oly meghatározó részlete a Chaplin-féle karakternek, hogy annak ábrázolásához elég már csak egy bajuszt és egy keménykalapot rajzolni, hogy mindenki tudja rögtön kiről is van szó. Chaplin egyszer azt nyilatkozta viccelődve, hogy szerinte Hitler tőle "lopta" a bajuszfazonját.

Super Mario
Milyen is lenne a világ legismertebb vízvezetékszerelője bajusz nélkül? Ilyen külsővel a második pályáig sem vinné...

Ned Flander
Ned Flander seprű-szerű bajszát megannyi Simpsons rajongó megszokta már. A hívő szomszéd viszont bajusz nélkül egy jellemtelen háttérkarakterré válik.

Che Gueveara
Hiába ez a valaha látott legtöbbet látott kép Ernesto-ról, nekünk mégsem érte el a "megdöbbentő" ingerküszöböt. Ilyen lett volna a kép, ha az aznapi, világhírű fotó elkészítése előtt reggel megborotválkozik Guevara..

Albert Einstein
Az már mindenkinek relatív, hogy hiányolja-e a képről azt a jól megszokott fél komondort az orr alól.

 

Korábbi bajusz-gyűjteményünkre szavazást is indítottunk. Ebből kiderült, hogy olvasóink szerint Tom Selleck, Magnumos bajszát kedvelik a legjobban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!