Laza

2012.11.05. 13:04

Videó: világszerte fertőz a Gangnam Style

Vírusként terjed a Gangnam Style, lovaglótáncot lejt lassan az egész világ.

LiveInfo

Egy pekingi középiskolában különös módját találták a testmozgásra nevelésnek, szünetekben Gangnam Style mozgásvilágával frissítik fel a tanulókat. A táncot az egyik diák javasolta, a tanári kar pedig némi hezitálás után rábólintott. A tanárok egy része ugyan nem tartja helyesnek, hogy a populáris kultúrát népszerűsítsék az iskolában, de végül úgy döntöttek ez is egyfajta önkifejezés, és nem mellesleg testmozgás, így szünetekben a pekingi iskola PSY dalától hangos.

Ausztráliában már a mikulások is a Gangnam Style-t ropják, Variety Santa Fun Run első napján ugyanis 150 télapó táncolta a cowboy táncot egy hadihajó tetején Sydneyben.

A technika világát sem kíméli a koreai popsztár, hisz a robot tánc kategóriában a Gangnam Style diadalmaskodott a Chinese Intelligent Exposition versenyén a kínai Hangzhou városban.

Az úgynevezett K-pop (azaz koreai pop) dal sikere állítólag megkapó ritmusában rejlik, illetve a kisfilmben, mely Szöul luxusnegyedébe kalauzolja el a nézőket. A lovaglószerű mozgást, pedig az előbbiekből ítélve egyre több helyen láthatjuk majd viszont.

Park Jae Sungnak, művésznevén PSY-nak az idén júliusban bemutatott Gangnam Style című megaslágere több mint 650 millió megtekintésnél jár a Youtube-on, és e szám percről-percre nő. A videó bekerült a Guinness World Record adatbázisába is a legtöbbet lájkolt videó címen. Megjelenése óta majdnem 5 millió ember „tetszikelte”.

Videó (a reklám után indul):

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!