Lóerő

2010.09.30. 08:00

Hibrid luxusautó az Infinititől

Párizsban mutatja be első környezetkímélő luxushibridjét az Infiniti.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az Infiniti M35h egy V6-os, 3500 köbcentiméteres benzinmotorot kap, amely 306 lóerő leadására képes, emellé szerelnek be egy 68 lóerős elektromos motort is. Az együttesen 374 lóerős autótól 7,3 literes átlagfogyasztást, és 5,9 másodperces gyorsulást (100 km/h-ra) várhat a közönség.

Az autó a tervek szerint képes lesz csak elektromos motorral is, maximum 80 km/h-ás sebességgel közlekedni huzamosabb ideig. Forgalomban tartott menetpróbák (vegyes használatban) szerint pedig akár a menetidő felén át is csak elektromos motorral suhant az autó.

A hibrid üzemmód mellett több helyen javították a mérnökök az energiafelhasználást, mint például a tengelykapcsoló vagy a kormányrásegítő, az autó így még több üzemanyagot spórol meg. Többek közt erre azért is volt szükség, mivel 120 kilogramm súlytöblettel jár az elektromos motor és a lítium-ion akkumulátorok használata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!