Lóerő

2011.02.15. 16:45

Luxusatót kapott a jégbe fagyott Audi tulaja

Vastag jégréteg képződött egy jobb sorsra érdemes Audin New Yorkban csőtörés miatt - írtuk 2 héttel ezelőtt. Az autóban milliós kár keletkezett, a tulajdonosnak felajánlottak egy vadonatúj Infiniti-t a megpróbáltalásokért.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A jégbe fagyott Audi története és fotói, hamar bejárták az internetet. New York egyik utcájában csőtörés volt, és a környező autókra folyó víz hamar jéggé dermedt. Legrosszabbul Peter Helfer, egy Audi tulajdonosa járt, akinek autója "jégcsappá" változott.

Az autónak sikerült kinyitni a vezető oldali ajtaját, de a melegítés nem segített rajta. A tulaj vésővel állt neki a jármű kiszabadításának, majd megelégelve a helyzetet és a bámészkodókat, kiszabadította a kerekeket az utcát takarító brigád segítségével, majd elhajtott a kereskedésbe, hogy olvasszák le, s hozzák rendbe az autót.

A férfi 10 napig maradt autó nélkül, a javítási számla 7500 dollárra rúgott, majd kapott egy telefonhívást Joe Valentino-tól és David Fine-tól, egy Infiniti kereskedéstől, akik látták a férfi megpróbáltatásait a médiában, s úgy gondolták, hogy felajánlanak számára egy Infiniti G37x típisú járművet, ami nem hagyja cserben a hóban, s talán a jégnek is ellenállóbb.

Akik kedvet kaptak ezek után jégbe fagyasztani autójukat azért fontolják meg döntésüket, nem biztos, hogy nálunk ugyanez bevállna. Valószínűleg az alábbi Trabant tulajdonosa is busszal járt télen, s csak a tavaszi olvadáskor ülhetett újra a sofőrülésbe.

 
fotók: Luke Matthews/Gothamist, Peter Helfer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!