Lóerő

2011.09.16. 06:41

Ralizó szépségkirálynők

Szunai Linda, Miss World Hungary, valamint Szabó Dóra Miss Earth Hungary nemrég bebizonyította, nem csak a kifutó az ő pályájuk, hanem az utakon is magabiztosan haladnak.

Matolcsi Renáta

A két szépségkirálynő nemrég részt vett a XVI. Magyar Borok Útja Rallye-n. Itt a versenyzőknek – amellett hogy a Dunántúl több pincészetét érintették három nap alatt - adott időre kellett elérniük bizonyos ellenőrzőpontokat. Nem a sebesség, hanem a pontosság, a biztonság, no meg a jó hangulat volt a legfőbb cél.

- Linda vezetett, én voltam a mitfahrer. Egy percig sem volt ezen vita. Ő nem szereti a borokat, én viszont szívesen kóstolgatok – mondja Szabó Dóra a munkamegosztásról. – Nagyon szép tájakon jártunk, Zalakaroson és Siófokon aludtunk, és utunk során közel húsz pincészetbe ellátogattunk. Feladatokat is kaptunk, voltak például tesztkérdések, illetve egyperces idővallumban kellett megérkeznünk az adott állomásra. Ha egy perccel előbb vagy később értünk oda, azért már pontlevonás járt. 
- Közel száz autó indult, 700 kilométert tettünk meg három nap alatt, nagyon jól éreztük magunkat – meséli Dóra a fővárosi Kossuth térről induló és oda visszaérkező vidám boros túráról, melyet Ferjáncz Attila örökös bajnok autóversenyző és Regőci Attila üzletember indított útjára sok évvel ezelőtt.

Linda viszonylag friss jogosítvánnyal ült a volán mögé, ám a versenyre kapott terepjárót néhány nappal az indulás előtt már elhozta, hogy szokja a vezetését.  Igaz, a francia crossover modell automataváltós volt, így Lindának mindössze az útra kellett koncentrálnia. Dóri kezében volt az itiner, ő diktálta a tempót, és hogy épp melyik útra hajtsanak fel, merre haladjanak.

- Szerencsére jól tudok tájékozódni, de ha kell, nem vagyok rest kérdezősködni sem. Az útirány elég egyértelmű volt, feltüntettek rajta minden kereszteződést, vasúti átjárót, körforgalmat. Hasznosabb volt, mint a GPS. Nekem három éve van jogosítványom, de Linda, annak ellenére, hogy kezdő, remekül vezetett, jól mentünk – mondja Dóri, aki elárulta, a mindennapokban egy japán kisautót vezet.

A ralin rajtuk kívül több ismert ember is részt vett, például B. Tóth László lemezlovas, Azurák Csaba, a tv2 Tények műsorvezetője, Győrfi Pál, a mentők szóvivője, valamint Hajas László és Zsidró Tamás mesterfodrász.

A két lány az autós kaland után már belevette magát a szépségkirálynői címmel járó munkába. Dóra két hónap múlva utazik Bankokba, itt rendezik meg a nemzetközi versenyt a Miss Earth világszépe címért.  Mondja, sok felkérése van, a napokban például Makány Márta divattervező bemutatóján vesz részt.
Még csak 24 éves, de már 2003 óta modellkedik, így az étkezésére hosszú ideje odafigyel, nem eszik sem kenyeret, sem cukrot. Gyerekkora óta jazzbalettozik, de szeret futni is, jó időben a Margitszigeten, ha hideg van, akkor az edzőteremben gyűri a kilométereket.
- Sportos alkatú vagyok, sohasem tudnék csontvékony lenni, de ez nem is baj. Ruhákban is az egyszerű szabásvonalú, csinos darabokat részesítem előnyben, ezek állnak jól nekem - teszi hozzá Dóri, aki Szegedi Tudományegyetemen elvégezte a kommunikáció és média szakot, így leginkább televíziós munkát szeretne majd a későbbiekben végezni.

A Magyar Borok Útja Rallye célja, hogy megismerje, megismertesse, ápolja és népszerűsítse a magyar borkultúrát, a hazai borvidékek és borok jó hírnevét. Az autós túra elengedhetetlen követelménye a KRESZ szabályait betartó biztonságos közlekedés.

Szerző: Matolcsi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!