Lóerő

2013.07.04. 14:57

Hosszabbíthat a magyar ring

Várhatóan az idei Magyar Nagydíjon, július 28-án írják alá a Hungaroring Forma–1-es, 2021-ig tartó szerződéshosszabbítását.

Tajthi Andrea

Június 28-án délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Hungaroring Sport Zrt. a mogyoródi versenypályán, mely eseményen számos érdekesség látott napvilágot mind a Magyar Nagydíjra érkező látogatókat, rajongókat, mind a pályalétesítményt illetően.

Gyulai Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy várhatóan a hazai F1-es futam napján, július 28-án kerülhet sor a Hungaroring F1-es szerződéshosszabbítására, mely egészen 2021-ig szól. Ennek azonban volt néhány feltétele: ennek is eleget téve épült meg a pályán az új ambulancia épülete, melyet hivatalosan is átadtak.




Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter adta át a mogyoródi pálya új ambulanciáját (Fotó: Tajthy Andrea)

 



A régi, 1986-ban épült és felszerelt ambulanciát tavaly ősszel bontották le. Az új épület sokkal modernebb, mind szerkezetét, mind berendezését tekintve. Az alapterülete 366 négyzetméter, és 25 helyiséget foglal magába, köztük többek között két-két intenzív és fekvőbeteg állomást, egy-egy égésisérült-ellátó és orvosi vizsgálót, valamint a Nemzetközi Autósport Szövetség előírásainak is megfelelő doppingvizsgáló helyiséget.

Az idei futamot követően megkezdik a versenypálya újraaszfaltozását is, valamint épp most építik a célegyenesben a tribünök elé a törmelékfogó hálót, mely szintén elő-írás volt a szövetség részéről. Felújításra kerül a Hungaroring sajtóközpontja is, mely új álmennyezetet kap, cserélik a légkondicionálókat, illetve a korábbi televíziók helyett 160 darab új, LED LCD televízió kerül üzembe helyezésre, valamint 450 darab új, ortopéd szakorvos által bevizsgált irodai szék várja majd a sajtó képviselőit. Azt is megtudtuk a sajtótájékoztatón, hogy idén ismét Herendi Porcelán trófeákat kapnak majd azon versenyzők, akik a Magyar Nagydíjon a dobogón végeznek.


A múlt heti mogyoródi sajtótájékoztató az „Egyenesen a Hungaroringre 2” nevet kapta, miszerint a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is vásárolhatók olyan kedvezményes jegyek, melyek tömegközlekedésre is feljogosítják a jegy tulajdonosát a Forma–1-es Magyar Nagydíj versenynapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!