Lóerő

2015.09.03. 11:24

Szlalom: apa és fia a versenypályákon

Veszprém - A hétvégi Országos Szlalom Amatőr Kupán az édesapa egy közel százharminc lóerős Ladával, négyéves kisfia pedig egy gokarttal állt rajthoz.

Heffler Péter

Melyik apa ne álmodna arról, hogy olyan sportágat talál fiának, amit együtt tudnak csinálni. Nos, Osváth Balázs, és fia, Osváth Máté az autóversenyzésben meglelte ezt. A négyéves Máté egy ötven köbcentis benzinmotoros gokarttal rója a köröket, és tiszteletbeli tagja a szlalomversenyeknek, melyeken édesapja gyakori induló. - Ahol csak indulok a Ladával, ott ő is rajthoz áll a gokarttal - mesélte büszkén Osváth Balázs. - Sok helyen megfordultunk már -, így a Veszprém szlalomon, a kecskeméti gokartstadionban, vagy a Hungaroringen rendezett szlalomversenyeken is. Tulajdonképpen ezekre a versenyekre csakis miatta megyek már el, hogy ő is tudjon kicsit száguldozni - tette hozzá az édesapa, akit szintén igén korán megcsapott a benzingőz, ugyanis már tizennégy évesen roncsderbiken indult, majd tizenkilenc évesen pedig egy Ladával ralizott. - Először még sprint versenyeken indultam csak, ahol a kategóriában rendre dobogós helyezéseket értem el. Ezt követően, mint mindenki, aki a sportág szerelmese párommal, Réthalmi Tímeával mi is megpróbáltuk a rali másodosztályt. Ehhez rengeteg szponzor, és biztos anyagi háttér kell, ezért csak pár évig tudtuk csinálni, de 2005-ben így is kategória második helyen végeztünk az éves összesítésben - árulta el Osváth Balázs, aki manapság kisebb sprinteken, Mikulás Ralikon, és persze szlalomokon tűnik fel a százharminc lőerős Lada 2107H volánja mögött, oldalán természetesen Mátéval.

Osváth Balázs egy közel százharminc lóerős Lada 2107H-val, míg Osváth Máté egy ötven köbcentis gokarttal jár versenyről-versenyre. A hétvégi Országos Szlalom Amatőr Kupán is rajthoz álltak, ahol az édesapa egy kategória negyedik helyet szerzett, Máté pedig ezúttal is teljesítette a nagyok versenytávját 
Fotó: SR Sport Egyesület

Akárcsak az elmúlt hétvégén a Hungaroringen rendezett Országos Szlalom Amatőr Kupa elnevezésű versenyen, ami nem csak a kormánytekergető szakág szerelmeseinek szólt, hanem drag gyorsulás, és drift Eb futam is volt egyben. A szlalomra több veszprémi versenyző is nevezett, így Pathy László egy kategória ötödik helyet, Kovács Szilárd az abszolút első aranyat, míg Osváth Balázs egy másodperccel lecsúszva a dobogóról, kategória negyedik helyet szerzett. Számára azonban ezúttal sem a helyezés volt az igazán lényeges, hanem az, hogy fiával együtt versenyezhet , ugyanis Máté a hétvégi távot, vagyis a két kilométeres edzést, a háromszor két kilométeres versenyt, valamint a négyszer másfél kilométeres etapot is teljesítette a futamok között. - Őt is, akárcsak engem nagyon érdekli ez a sport. Mikor beül a gokartba, csak a vezetésre koncentrál. Várja a rajtot majd padlógázt nyom - mesélte a büszke apa.

Szlalomos futam a hétvégén

- Egyesületünk mozgalmas ősz elé néz - mondta Ifj. Mulicz László az SR Sportegyesület elnöke. - Kezdésképp szombaton máris Bakony szlalom, amit Bakonyszentlászlón rendezünk a Dunántúli Szlalom Kupa hatodik fordulójaként. Itt a Bakony Rally Autósport Egyesülettel karöltve látjuk el a rendezői feladatokat. Mintegy száz induló regisztrált eddig és a várólista is már betelt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A négyéves Máté egy ötven köbcentis gokarttal versenyez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!