Lóerő

2017.06.22. 13:35

Futamdömping a Forma-1-ben: az előttünk álló hat hétvégén négyszer is pályára lépnek a versenyautók

Június 23. és július 30-a között négy Formula-1-es futamot követhetnek nyomon a nézők. A hathetes F1-maraton első állomása az azerbajdzsáni Baku, amely az Európa Nagydíjnak ad otthont.

Kelemen Attila

Mint ahogy azt megszokhattuk 2009 óta, a száguldó cirkusz augusztusban nyári szünetre vonul. Ám ahhoz, hogy az öthetes futamínség kivitelezhető legyen, a szervezőknek néhány alkalommal be kell sűrítenük a versenynaptárat. Így tettek idén is: ennek köszönhetően az elkövetkező hat hétvége alatt négy F1-es nagydíjat is figyelemmel kísérhetünk. Most hétvégén az Európa Nagydíjnak ad otthont Azerbajdzsán fővárosa, Baku. Rá két hétre az osztrák Red Bull Ring látja vendégül a mezőnyt. Ám, amint itt célba érnek a betontorpedók, azon nyomban szedhetik a sátorfájukat, mivel öt nap múlva jelenésük lesz Silverstoneban a Brit GP első szabadedzésén. Egy hét pihenő után pedig Magyarországra látogatnak a csapatok: július utolsó hétvégéjén a Hungaroringen mérhetik össze tudásukat a versenyzők.

Lewis Hamilton vezérletével a Mercedesnek két héttel ezelőtt válaszolt a Ferrari monacói egyeduralmára. Vajon a hétvégén ismét Vettelék bérlik ki a dobogó legfelső fokát, vagy megmarad az „ezüst nyilak” lendülete, és ismét jó rajtot fognak, mint Montrealban?Fotó: Tóth Zsombor

Visszatérve a bakui versenyre: Hamilton tavaly szenvedett itt, ám a két héttel ezelőtti kanadai győzelmével visszatért az önbizalma. Lesz is rá szüksége, mivel Sebastian Vettel vezérletével idén versenyképes a Ferrari, és eddig mindig tudtak válaszolni a Mercedes sikereire. Sőt, a csillagosok szerint nem ők, hanem az olaszok a bajnokság első számú esélyesei. Már csak az a kérdés, Bottas és Räikkönen mennyire tudja segíteni csapattársát a bajnoki küzdelemben. Alkalmuk jócskán lesz a soron következő bő egy hónapban.

Grafika: Kelemen Attila

A HÉTVÉGE MENETRENDJE

Péntek

11 óra: Első szabadedzés, 15 óra: Második szabadedzés

Szombat

12 óra: Harmadik szabadedzés, 15 óra: Időmérő edzés

Vasárnap 15 óra: Verseny (51 kör)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!