az olasz csapattal

2018.08.26. 10:00

Ferrari klub vasi kötődéssel – Tavaly ősszel írták alá a hivatalos partnerségi szerződést

Vas megyéből indult és a hivatalos licenc megszerzéséig meg sem állt a magyarországi Scuderia Ferrari Rajongói Klub.

VN

Mauro Apicella, a Ferrari Club olaszországi vezetője és Varga Csaba a szerződéssel

Fotó: SFC Budapest Team

A magyarországi Scuderia Ferrari Rajongói Klub története 2010 őszéig nyúlik vissza. Elnöke, Varga Csaba már 17 éves korában fejébe vette a magyarországi Ferrari-közösség megalapításának gondolatát, így egy korábbi vezetőségi taggal, György Gergellyel megalapították a Scuderia Ferrari Rajongó Klub Facebook-csoportját – amely kezdetben nem hivatalos keretek között működött, ugyanakkor egy egészen nagy létszámú, pozitív hangulatú közösség alakult ki a csoport berkein belül.

Mauro Apicella, a Ferrari Club olaszországi vezetője és Varga Csaba a szerződéssel
Fotó: SFC Budapest Team

A csoport 2010. december 5-én alakult klubbá. Az alapító és vezetőségi tagok Vas megyei származása okán ekkor még vasi székhellyel működtek. Érdemes itt megjegyezni, hogy a már nem aktív tag Kiss Csaba és László Gergely munkájával nagyban hozzájárult a közösség jelenlegi helyzetéhez, sikereihez.

Az idő előrehaladtával a csoport túllépte a 8000 fős tagsági létszámot, így egyre inkább felmerült a hivatalos licenc megszerzésének gondolata. Mivel időközben Varga Csaba elnök Budapestre költözött, új kapuk és új lehetőségek nyíltak, többek között barátságot kötöttek Méhes Károly íróval, és a budapesti Ferrari-szalon kollégáival is.

2016 decemberében tették meg az első lépést a hivatalos klubbá válás útján,

ugyanis egy novemberi vezetőségi gyűlés után felvették a kapcsolatot a Ferrari SpA. ezen területen tevékenykedő kollégáival.

Cél: bővülni

Hosszas jogi és adminisztratív folyamatok után tavaly október 24-én a magyar klub a hivatalos Scuderia Ferrari Rajongói Klubok sorába lépett. Az olaszországi Cavallino bárban Varga Csaba aláírta a partnerségi szerződést, amellyel megkapták a hivatalos licencet, a név- és emblémahasználati engedélyeket, valamint szabad kezet kaptak, hogy Magyarországon egyedül hivatalos Ferrari klubként működhessenek.

Külön érdekesség, hogy az 1993-as körmendi születésű Varga Csaba lett minden idők egyik legfiatalabb klubelnöke. A körmendi Rázsó szakközépiskolában végzett, majd Szombathelyen autóipari, kuplunggyártó cégnél helyezkedett el. Két év múlva Budapestre költözött.

A közelmúltban számos eseményen képviseltette magát a magyarországi klub. Többek között a 2018-as Ferrari Challenge Napokon, a csehországi Brnóban, illetve az idei F1-es Magyar Nagydíjon.

A klub nem titkolt célja a bővülés: olyan Ferrari-közösséget szeretnének létrehozni, amely minden magyarországi „ferraris szívet” képes egy lobogó alá csalogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!