Az ETRMA üdvözli az EU intelligens mobilitási stratégiáját

2021.01.03. 07:00

A jövő gumiabroncsipara

Az ETRMA (Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetsége) kulcsszerepet kíván játszani az EU fenntartható és intelligens mobilitási stratégiájának megvalósításában.

Vas Népe

Fotó: MW-archív

Az ETRMA üdvözli a decemberben előterjesztett „fenn­tartható és intelligens mobilitási stratégiát”. A gumiabroncsok fenntartható módon járulhatnak hozzá az EU közlekedési rendszerének dekarbonizációjához, digitális átalakulásához.

– Az európai gumiabroncs­ipar elkötelezett amellett, hogy csökkentse a gumiabroncsok szén-dioxid-lábnyomát azok teljes életciklusa alatt, és folyamatosan fektet be az innovatív és fenntartható mobilitási technológiákba. A gumiabroncsgyártóknak alapvető szerepük van a közlekedésbiztonság növelésében, a mobilitási ágazat környezetbarátabbá tételében, illetve a gumiabroncs-technológia optimalizálásában azon cél érdekében, hogy javítsa a járművek üzemanyag-hatékonyságát, valamint új digitális szolgáltatásokat fejlesszen a szállításra és a gumiabroncsadatok feldolgozására vonatkozóan. A cél a gazdasági fellendülés és a fenntartható mobilitás lehetősége – nyilatkozta Fazilet Cinaralp, az ETRMA főtitkára.

A gumiabroncsok eredendően kapcsolódnak a biztonsághoz, ez továbbra is az ETRMA első számú célkitűzése. A szén-dioxid-mentes közlekedés nemcsak azt jelenti, hogy az alacsonyabb kibocsátású járművekre összpontosítunk, hanem azt is, hogy a modern gumiabroncs-technológiákat kell alkalmazni, hiszen ez szükséges az energiahatékonyság növeléséhez.

Kiemelt képünkön: Továbbra is a biztonságé a prioritás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!