lóerő

2018.08.04. 10:00

A legmegbízhatóbb autók listája

Nemrég közöltünk egy listát, amelyet a J.D. Power készített az amerikai autók megbízhatóságáról. A kutatók most a német autósokat faggatták. Ebben az új statisztikában már inkább szerepelnek olyan márkák és típusok, amelyek Magyarországon is elérhetők. Ilyen tekintetben számunkra sem érdektelen a kutatás eredménye.

Kelemen Attila

Illusztráció: Pixabay.com

Talán az első és legfontosabb adat, ami a felmérésből kiderül, az az, hogy megbízhatóbbak lettek az autók. Miközben 2017-ben 151 meghibásodást regisztráltak száz autó esetében, addig ez a szám idén 131-re csökkent. Ami pedig a márkák leosztását illeti: Toyotát vezető autótulajdonosok keresték fel legkevesebbszer a szervizeket azért, hogy problémát jelentsenek be. Az előkelő második helyen a Seat (103), a képzeletbeli dobogó harmadik fokán pedig a Volvo (103) végzett. De a Skodának, a Hyundainak és a Peugeot-nak sincs szégyenkeznivalója, hiszen esetükben sem érte el a 110-es határt a bejelentések száma.

Nem úgy, mint a német prémiummárkák esetében. Ugyanis az Audi és a BMW a lista végén kullog: 160 fölötti meghibásodással rajtuk kívül még a MINI és a Fiat rendelkezik.

Lássuk, hogy a különféle szegmensekben mely típusok bizonyultak a legmegbízhatóbb autóknak!

A városi miniautók közül az Opel Adam végzett az élen, a kisautók közül a Toyota Yarisé az első hely. Ugyan összességében csalódást keltett az Audi eredménye, de legalább a kompakt SUV kategóriában győztes autót tud felmutatni: az Audi Q5-öt. Alsó-középkategóriában a Mazda3-as, az egyterűek esetében a Ford C-MAX, illetve a Grand C-MAX bizonyult a legjobb autónak. Ami pedig a luxus­autókat illeti, ott a Mercedes Benz E-osztályt képtelenség volt letaszítani a trónról.

Tegyük hozzá még egyszer, hogy Németországban futó autókról van szó.

Kiemelt illusztráció: pixabay.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!