Odafigyelt rá?

2020.03.29. 07:00

Aki télen nem óvta motorját, bajban lehet

Aki nem engedte le motorjából az üzemanyagot és nem ápolta az akkumulátort, most nehezen tudja beindítani kétkerekűjét, márpedig a járvány a szervizek és boltok nyitvatartására is hatással van.

Budai Dávid

Aki egész évben motorozik, annak nem probléma az indítás

Fotó: shutterstock

A koronavírus-járvány felülírta a motoros szezont is, amelynek normál körülmények között már hetek óta tartania kellene – tudtuk meg Varga Józseftől, a Lineamotor ügyvezetőjétől.

Aki egész évben motorozik, annak nem probléma az indítás
Fotó: shutterstock

A jelenlegi hideg időt leszámítva, az elmúlt időszak enyhe időjárása motorozásra csábított, csak éppen a körülmények nehezítették mindezt, ugyanis sok szerviz és bolt most be van zárva, egyrészt a vásárlók elmaradása és a dolgozók védelme, másrészt az alkatrészellátás akadozása miatt. Sokan – különösen azok, akik a munkába járáshoz használják robogóikat – egész évben motoroznak, nekik különösebben nem kell készülniük a szezonra, azok azonban, akik télen nem használták a kétkerekűjüket, és mindenfajta óvintézkedés nélkül állították le hónapokra, most könnyen nehézségekbe ütközhetnek, amikor indítani akarnak.

A motorok kiskapacitású akkumulátora állásában általában tönkremegy a téli hónapok alatt, ezért azt időnként fel kell tölteni, vagy a motort kell időnként beindítani. Aki ezeket elmulasztotta, vehet új akksit. A másik probléma a tankban hagyott üzemanyaggal szokott lenni, ami a hosszú tétlen hónapok alatt jó eséllyel mostanra megromlott, márpedig aki így járt, annak szerelőre lesz szüksége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!