Lóerő

2010.11.01. 13:23

Bacarobo 2010 Budapest: a Macskanyalogató lett a leghülyébb robot

Hülyerobot versenyt rendeztek vasárnap Budapesten, a leheteő leghaszontalabb szerkezetek vetélkedtek. Elnézve a fotókat, a foglalkozás elérte a célját, olyan gépeket sikerült kreálni, amelyek valószínleg sohasem kerülnek sorozatgyártásra. Fotók a baca gépek bemutatójáról.

Vas Népe

 A Bacarobo japán találmány - bár a baca Vas megyei tájszónak ugyanaz a jelentése, mint a japán baca (ejtsd: baka) kifejezésnek. Megnéztük, honnét származik a mechanikus őrület.

A Bacarobo Kupa egészen különleges esemény. Ha kicsit tudnánk japánul, rögtön sejtenénk, hogy valami nem stimmel baka ugyanis japánul annyit tesz: buta. A verseny célja, hogy bemutassa a pályázatra érkező 10 leghaszontalanabb hülye robotot. A bekerülés feltétele, hogy a robotnak mechanikusan kell működnie, nem lehet semmilyen hasznos funkciója és az embereket meg kell nevettetnie - írják a verseny hivatalos oldalán.

A verseny alapszabályai:

A BACAROBO robotnak rendelkeznie kell mechanikus vezérléssel. Nem elegendő például egy papírmasé figura megalkotása.

A BACAROBO legyen céltalan, értéktelen. Ne legyen semmilyen észerű funkciója, viszont legyen valami komikus, haszontalan rendeltetése.

A BACAROBO lepje meg vagy nevettesse meg a közönséget működésével, vicces rendszerével.


Néhány induló az október 31-én, Budapesten tartott versenyről

 

Egy korábbi japán verseny, csak edzett idegzetűenek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!