Lóerő

2010.08.02. 19:28

Brutális bukás után bokatörés (videó)

Levegőbe repült, hídnak vágódott, darabokra szakadt, majd kigyulladt egy versenyautó - a sofőr mindezt bokatöréssel megúszta. Videó a karambolról.

Vas Népe

A Superleague Formula angliai futamán, Brands Hatch-ben történt az eset: a 24 éves új-zélandi Chris van der Drift az ötödik helyért harcolt,  a francia Julien Jousse el is engedte a nála gyorsabb pilótát. Jobbra húzódott, éppen oda, ahol van der Drift előzni szeretett volna: az üldöző ráhajtott az előtte haladó kocsi kerekére, amitől versenygépe azonnal a levegőbe repült, és nekivágódott a pálya felett átvezető híd lábazatának.

A kocsi többször átfordult, szinte minden leszakadt róla, a roncs pedig kigyulladt - a többi versenyautó sikeresen kikerülte  Drift gépének maradványait. A pilóta állapotát a helyszínen sikerült stabilizálni, a sofőr a mentőben már visszanyerte az eszméletét, vállsérüléssel és bokatöréssel megúszta a nem mindennapi karambolt.

Brands Hatch (Londontól délkeletre) nem éppen a biztonságáról híres, 1986-ig Forma 1-es futamokat is tartottak itt, az elmúlt években viszont a halálos balesetekről lett ismert: Formula 2-es vezető és motorversenyző is életet vesztette a pályán. Drift balesete előtt két héttel a Seat Leon Európa-kupán történt látványos borulás miatt került címlapokra az angliai helyszín: egy portugál versenyző repült hatalmasat, majd a védőkorláton átvágódva komoly futásra késztette a személyzetet, végül a sofőr és a pályamunkások is sértetlenül úszták meg a karambolt.

A júliusi bukás:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!